Cioloş, reales preşedinte PLUS: Îmi doresc să nu mai vorbim de un partid de lider, e cea mai mare vulnerabilitate

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş a fost reales, sâmbătă, preşedinte al PLUS, în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului. Astfel, Cioloş - care a fost singurul candidat la poziţia supremă din partid - a obţinut 1.160 de voturi şi 40 de abţineri.

"În niciun caz, dacă data viitoare nu vor mai exista candidaţi, îl voi considera ca pe un eşec personal şi nu voi mai candida. Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim de un partid de lider, pentru că asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră în momentul de faţă. Eu nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să construim un partid de lider, îmi doresc să putem lucra în echipă, să avem încredere în noi şi atunci când lumea vorbeşte de PLUS să aibă în minte mai multe nume. Mi-am depus candidatura tot pentru un an de zile, până la sfârşitul anului viitor, când vom fi trecut de alegerile locale şi de alegerile parlamentare", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PLUS a precizat că a propus în statutul partidului crearea unei poziţii de preşedinte executiv, pentru a putea fi împărţite responsabilităţile "între ceea ce este de făcut în reprezentarea partidului şi ceea ce e de făcut în organizarea partidului".

"În noul statut propunem ca în Biroul Naţional să nu mai fie doar echipa pe care preşedintele o propune după ce e ales în faţa Consiliului Naţional, ci să avem, aşa cum avem la filialele judeţene, jumătate echipa pe care o propune preşedintele şi cealaltă jumătate să fie aleasă de Consiliul Naţional, dar candidaturile pot să şi le depună orice membru al partidului", a adăugat Cioloş.