Cioloş: Cîţu e terminat ca premier. Vom vota orice moţiune care îi poate scurta agonia

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)
D.B.
29.09.2021

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat marţi seara, la B1 TV, că USR-PLUS va vota orice moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu.

„O moţiune sper să vină cât mai repede în parlament ca să încheiem acest circ. […] Practic România este blocată, guvernul României este blocat de premierul Cîţu de prin toamnă, cu singurul motiv ca el să fie ales la Congresul PNL. […] Prima moţiune care vine trebuie tranşată, ca să ştim de unde plecăm", a declarat Cioloş.

Întrebat dacă USR PLUS se asociază cu moţiunea PSD-ului, în contextul în care aceasta ar fi prima, liderul USR PLUS a replicat:"Nu ne asociem cu nimic. Votăm moţiunea împotriva lui Cîţu ca să putem începe discuţiile legate de un guvern care să poată să lucreze pentru România, un guvern care nu are ca obiectiv principal un om. [...] Votăm orice moţiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîţu, care din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca şi cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiţii acum, în ce condiţii acceptă sau nu partidele la guvernare. Păi îi reamintesc premierului Cîţu şi PNL-ului că nu au câştigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu partide la guvernare".

Cioloş a mai precizat însă că există totuşi o posibilitate ca USR PLUS să nu semneze moţiunea PSD, iar asta doar în cazul în care PNL îi va retrage sprijinul politic premierului Cîţu şi va numi un alt şef al executivului, unul „capabil să formeze un guvern de coaliţie care să aibă încrederea partenerilor”.

"Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema asta putea fi rezolvată dacă PNL şi PSD nu făceau jocul acesta în Parlament ca să tot amâne punerea în discuţie, în dezbatere şi votarea acestei moţiuni în birourile permanente reunite ale celor două Camere. PNL s-a asociat cu PSD ca să amâne această moţiune. Problema putea fi rezolvată de acum câteva săptămâni, dar au amânat-o până a trecut congresul PNL. Pentru că, repet, totul s-a învârtit de câteva luni de zile în jurul congresului PNL”, a declarat Cioloş.

De asemenea, Cioloş a lansat o nouă rafală de acuzaţii la adresa şefului executivului, pe care îl consideră principalul vinovat pentru prăbuşirea coaliţiei.

„Campania de vaccinare a dus-o în gard, cu PNDL-ul şi-a cumpărat funcţia din partid, iar PNRR-ul l-a semnat pe munca altuia, în special pe a lui Ghinea”, a mai transmis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor