Ciolacu, surprins încălcând regulile de combatere a pandemiei. Amendat de poliţie

Imagini cu Marcel Ciolacu încălcând regulile de combatere a pandemiei
Imagini cu Marcel Ciolacu încălcând regulile de combatere a pandemiei (Youtube - Realitatea.net screenshot)

În contextul în care autorităţile au prelungit starea de alertă iar regulile anticoronavirus au devenit mai stricte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins în restaurantul unei pensiuni la aceeaşi masă alături de 10 persoane, deşi numărul maxim permis de lege este de 6, informează Realitatea PLUS. Nu este pentru prima dată când noul şef al social-democraţilor este surprins nerespectând regulile menite să împiedice răspândirea coronavirusului, el remarcându-se prin purtarea incorectă a măştii sau chiar nepurtarea acesteia sub diferite pretexte.

Concret, de această dată, Ciolacu a fost surprins în seara de sâmbătă, la masă, alături de alte zece persoane, la restaurantul pensiunii „Ţara Luanei” din Sărata Monteoru, judeţul Buzău, iar imaginile au fost difuzate de postul de televiziune citat. În imaginile prezentate se observă că în total sunt 11 persoane la masă fără să fie respectată nicio regulă de distanţare socială. Pot fi recunoscuţi cu uşurinţă Marcel Ciolacu şi fostul premier Mihai Tudose, care stau unul lângă altul. Persoanele care stau la masă nu poartă mască, iar numărul acestora îl depăşeşte pe cel prevăzut de lege.

Potrivit legii, în condiţiile actuale de pandemie, este permisă „participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”. Sancţiunile pentru nerespectarea regulilor constau în amenzi de până la 2.000 de lei.

Prima reacţie din PSD după difuzarea fotografiei cu Marcel Ciolacu încălcând regulile de protecţie împotriva coronavirusului, a venit din partea lui Lucian Romaşcanu care a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că „lucrurile nu au stat chiar aşa” cum se observă în fotografie. Totodată, acesta a menţionat că regretă incidentul şi că mesajul pentru populaţie este să se respecte regulile de protecţie date de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Romaşcanu a explicat că a fost şi el prezent la întâlnire şi că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care au apropiat, pentru scurt timp, cele trei mese.

„Noi ne-am întâlnit... Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am aşezat toţi la o masă. (...) Lucrurile nu au fost aşa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele...”, a afirmat Romaşcanu la Realitatea PLUS.

Pesedistul susţine că situaţia a fost verificată şi de un echipaj de poliţie chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancţiune.

„Furnizorul acestei fotografii... a sunat la 112. (...) A venit un echipaj de poliţie. (...) Atât timp cât a fost echipajul... Au venit, s-au lămurit. (...) Deci, dacă era de sancţionat, ar fi fost sancţiune”, a mai explicat Romaşcanu într-o intervenţie telefonică la Realitatea PLUS.

Sursa citată a anunţat însă că, după imaginile de la restaurant, Ciolacu a fost contactat de Poliţie şi amendat împreună cu cei cu care s-au aflat la masă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne