Ciolacu reacţionează: Mâine dimineaţă depunem moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu
Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că se aştepta ca astăzi prim-ministrul „să nu mai vină în faţa Parlamentului cu o asumare a răspunderii după o asemenea decizie a Curţii Constituţionale”. Cum acest lucru s-a întâmplat însă, şeful social-democraţilor a anunţat că joi dimineaţă partidul său va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Decizia CCR şi sesizarea noastră nu este pe fond, este pe formă. La 114 este şi pe fond şi am văzut că s-a amânat decizia. Cu alte cuvinte, Curtea a spus că este neconstituţional, cu alte cuvinte ilegal, să vii cu asumări pe anumite proiecte de lege care sunt în forma finală în dezbatere în Parlament, cum este şi cazul legilor electorale. [...] Mâine dimineaţă vom depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, şeful Camerei Deputaţilor a precizat că „Opoziţia se bucură de fiecare dată când puterea îi conferă dreptul de a depune mai multe moţiuni împotriva lor (sic!) şi noi nu vrem să scăpam acest lucru".

„Dorim să depunem moţiune de cenzură. [...]categoric. Nu avem matematic numărul, dar nici Guvernul Orban nu a avut matematic (sic!) când a fost investit”, a precizat Ciolacu, adăugând că nicio altă formaţiune politică în afară de UDMR nu şi-a exprimat susţinerea moţiunii dar că „sunt mai mulţi colegi care ar dori”.

În acelaşi timp, Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul că „schimbă regulile în timpul jocului” şi a argumentat că niciun alt Executiv din Europa sau România nu a mai făcut acest lucru. De asemenea, a pretins că liberalii au încălcat recomandările organizaţiilor internaţionale.

La întrebarea reporterului Epoch Times dacă nu acelaşi lucru l-a făcut şi Guvernul PSD încălcând recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneţia când a fost vorba de Justiţie, Ciolacu a dat un răspuns „pe lângă”: „Eu vorbesc de democraţie, de cum voi trăi eu în România şi copiii mei la fel ca şi dv şi copiii dvs.”.

„Suntem pregătiţi pentru acest lucru (anticipate - n.r.). Singurul lucru în care PSD-ul nu era pregătit, era în cazul în care guvernul Orban acceptau (sic!) vreun amendament ca PSD-ul să nu participe la alegeri. Am văzut că am scăpat de acest lucru, deci suntem pregătiţi în rest de orice”, a transmis Ciolacu.

La reproşul că PSD-ul a blocat dezbaterea proiectelor care cereau alegerea primarilor în două tururi, proiecte care erau de mult timp depuse în Parlament, Ciolacu a răspuns:

„Am respectat regulamentul. Doresc să fiu foarte clar. Nu... nimeni în Europa, în România nu şi-a permis să încalce decizii şi recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi ale CCR cu 6 luni înainte să schimbi regulile în timpul jocului. Este o linii roşie a democraţiei pe care nimeni nu are dreptul să o încalce. Sper că am fost suficient de clar”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne