Ciolacu, după declaraţiile lui Orban despre pensii: Nu te pricepi, pleci acasă. Imediat!

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a dezlănţuit, pe pagina sa de Facebook, la adresa premierului Ludovic Orban, care a transmis că "nu e 100%" că va reuşi să crească pensiile cu 40% din luna septembrie, pentru că totul depinde de cum evoluează economia românească în această perioadă.

"În nicio ţară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educaţie economică, civică şi nu numai, dacă vine un partid şi spune că nu va respecta o lege pe care tot acel partid s-a jurat că a bugetat-o prin proiectul pe care şi-a angajat răspunderea, partidul acela nu mai este luat în serios, ci este dat jos de la putere. Imediat! Pentru că orice român care ştie că EL ARE OBLIGAŢIA DE A RESPECTA LEGILE ŢĂRII nu poate tolera ca tocmai cei care conduc ţara să fie cei care nu respectă legile. Legile sunt făcute pentru a fi respectate. De toată lumea, inclusiv de cei care – vremelnic! – conduc destinul României", a declarat Ciolacu.

Şeful PSD a subliniat că evoluţia încasărilor şi a economiei depinde de competenţa Guvernului.

"Te pricepi, stai la guvernare, nu te pricepi, pleci acasă. Dar nu sacrifici legi şi oameni. Nu faci anticipate ca să-i păcăleşti că vei respecta legile după. Românii trebuie să ştie că ANTICIPATE = AUSTERITATE!", a afirmat Ciolacu.

Reamintim că premierul Orban a precizat, într-un interviu acordat hotnews.ro, că "nu e 100%" că pensiile vor creşte cu 40% din septembrie.

"Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte economică consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea", a explicat prim-ministrul.

Totodată, Orban a ţinut să declare că "PSD a făcut varză legea pensiilor" crescând "din burtă" punctul de pensie şi creând "o vraişte generalizată".

De asemenea, premierul a precizat că impactul bugetar în privinţa creşterii pensiilor este de aproximativ 16 miliarde de lei în acest an, în 2021, în jur de 150 de miliarde, iar impactul pe 2022 duce spre 180 de miliarde.

"Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung. Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. (...) Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economia românească", a punctat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne