Ciolacu: "De principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea la sectorul 1 să fie mai devreme"

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, duminică, la Antena 3, că este în aşteptarea deciziei "unui magistrat" referitor la ancheta ce se desfăşoară legat de rezultatul alegerilor locale pentru Primăria sectorului 1. Liderul social-democrat susţine că, dacă se ajunge la concluzia că la alegerile din septembrie anul trecut, Clotilde Armand a pierdut în cursa pentru fotoliul de primar, aceasta ar trebui să demisioneze, iar dacă nu va demisiona, PSD va organiza un referendum în vederea reluării scrutinului.

"De principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea la sectorul 1 să fie mai devreme. Aşteptăm să vedem dacă doamna primar îşi dă demisia în cazul în care a pierdut alegerile. Nu-şi dă demisia o să începem să strângem semnături pentru referendum, categoric. [...] Cum au câştigat alegerile? Domnule, nu este transparenţă în România! (...) Sectorul 1, am fost la toată lumea, cu imaginile, s-a văzut clar hoţie, e clar că lipsesc voturi. Au apărut şi ştampile noi. Aşteptăm ancheta. Eu am spus: ‘Dacă a câştigat domnul Tudorache sau oricine altcineva, cred că nu poţi să mai rămâi pe scaunul de primar dacă tu ai pierdut alegerile’. Haideţi să facem paşi, dacă vreţi, eu vi-i anunţ. Până la suspendare vi-i anunţ. Aşteptăm raportul anchetei? Aşteptăm. Presupun că nu desfiinţează SIIJ-ul în două săptămâni sau până la 1 august. Aşteptăm să vedem pe doamna primar, că doar nu o fi bolşevică să rămână pe funcţie. A, nu-şi dă demisia? Categoric vom strânge semnături pentru referendum pentru alegeri în sectorul 1”, a declarat Ciolacu citat de Ziare.com.

Şeful PSD a mai adăugat că doreşte să vadă decizia unui magistrat cu privire la rezultatele scrutinului pentru sectorul 1 înainte de a demara vreo acţiune în acest sens.

"Vreau să aştept o decizie a unui magistrat înainte de a declanşa referendum în sectorul 1. Asta înseamnă respect faţă de statul de drept, a mai afirmat Ciolacu.

Reamintim că, recent, România TV a transmis, citând surse, că "procurorii au terminat de numărat voturile la alegerile locale şi au constatat faptul că procesul de vot a fost fraudat, Clotilde Armand având mai puţine voturi decât contracandidatul său".

La rândul său, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat mai multe televiziuni că răspândesc ştiri false când transmit că, în urma renumărării voturilor, ea a pierdut alegerile în favoarea lui Dan Tudorache. Potrivit edilului, televiziunile care transmit ştiri false au primit bani de la PSD. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne