Ciolacu ameninţă cu moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu: Avem suficiente argumente

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat într-un interviu pentru G4Media că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu în această sesiune. Ciolacu a menţionat că ar exista „suficiente argumente” pentru acest demers.

„După cum ştim, constituţional, opoziţia are dreptul de a depune o moţiune de cenzură pe fiecare sesiune şi, categoric, vom depune o moţiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente”, a declarat liderul PSD.

Social-democratul susţine că şi dacă ar urmări doar ştirile publicate într-o zi, ar găsi două-trei teme pentru moţiune.

„În primul şi în primul rând continuăm pe ‘astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgenţă’, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare şi rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reuşim să depăşim această criză sanitară şi uitaţi că, efectiv, parcă nu învăţăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum şase luni de zile. Nu poţi să faci mereu şi mereu aceleaşi greşeli. Iarăşi suntem cu ATI-urile la maximum, acum se discută, după ce am micşorat numărul în ATI cu 100 de paturi, acum se discută să mai mărim numărul la ATI, când suntem în plină criză. Nu există prevenţie, nu există anticipare a unor paşi. Mie domnul Rafila îmi explică foarte clar progresia şi cum duc lucrurile. Din ce mi-a explicat mie, în patru-cinci zile deja avem un blocaj total în ATI. Şi nimeni nu ia nicio măsură”, a argumentat Ciolacu.

Liderul PSD susţine însă că gestionarea pandemiei de către actualul guvern este doar „una dintre temele principale” pentru moţiune şi acuză coaliţia de guvernare că nu ar fi respectat promisiunile făcute în campania electorală.

„Vorbim de reformele promise de actuala guvernare. Eu nu am ştiinţă de nicio reformă. S-a vorbit de 'fără penali în funcţii publice', văd că sunt pe la Iaşi, pe la Piatra Neamţ, mai ales din arcul guvernamental. Am vorbit să nu mai existe traseism, văd că, cu toate că are şi probleme primarul Iaşiului, e unul dintre traseiştii plecaţi de la PSD la PNL. Am văzut că nici corupţia nu mai este o temă, e o temă marginală, parcă aşa a zis domnul Barna. Din ‘corupţia ucide’ acum a devenit o temă marginală. Dar oamenii mor pe capete. Aţi văzut şi intervenţii la Oneşti, şi spitalele care au ars. Cum a zis domnul Cîţu? Una este programul electoral, una e programul de guvernare. Sunt multe, multe minciuni spuse în campanie. Au spus că nu o să fie austeritate, chiar ne-au făcut pe noi mincinoşi când spuneam anul trecut că va fi austeritate. Sunt multe minciuni care încep să se vadă şi să fie decontate”, este de părere şeful pesediştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne