Cine este omul de afaceri despre care Şoşoacă şi Ninel Peia susţin că ar fi liderul de facto al AUR

Marius Lulea (st) şi George Simion
Marius Lulea (st) şi George Simion (g4media.ro)

Senatoarea Diana Iovanovici Şoşoacă susţine că omul de afaceri din domeniul imobiliar Marius Dorin Lulea ar fi liderul de facto şi din acte al formaţiunii AUR şi cel care controlează financiar acest partid, şi nu George Simion şi Claudiu Târziu, relatează G4Media. La rândul său, Lulea neagă afirmaţiile.

“Nu controlez eu nimic. Partidul are un BNC [Birou Naţional Central - n.r.] cu membri şi doi co-preşedinţi. Am fost preşedinte fondator pentru că am experienţă birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoană destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă ştie tot corpul profesional de ingineri şi arhitecţi. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia şi luptăm şi astăzi, dar pe căi politice”, a precizat Lulea, pentru publicaţia citată.

De asemenea, omul de afaceri a acuzat-o pe Diana Şoşoacă, exclusă recent din AUR, că minte la “fiecare frază pe care o spune”, adăugând că senatoarea are o agendă proprie care nu are legătură cu “profesionalismul necesar unei funcţii de demnitate publică”.

“Domnul Lulea este actual preşedinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare”, a afirmat Diana Şoşoacă pentru Europa Liberă.

Cine este Marius Lulea?

De formaţie inginer constructor, el este acţionar şi director la Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, cea mai importantă afacere pe care o conduce şi pe care o deţine în proporţie de 70%. În plus, aceasta este firma la care figura ca angajat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declaraţiei sale de avere.

Conform datelor obţinute cu ajutorul site-ului termene.ro, Lulea face parte din cinci firme active şi a mai fost acţionar în două societăţi radiate. Cele cinci firme active sunt: Centrul de Formare Profesională a Specialiştilor în Construcţii SRL, Ideal Prima Design SRL, Unirea 1918 Media SRL, Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL şi Societatea Ideal Rocod SRL.

Totodată, pe un site specializat şi în anunţuri imobiliare, reprezentanţii firmei Ideal Proiect Arhitecture & Engineering susţin că s-au implicat în investiţia a 13 proiecte imobiliare până în 2019. Unul dintre proiecte este “Rezidenţiale Unirii“, situat în zona Tunari.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne