Ciclism: Dopaj - Ferrari neagă în continuare implicarea sa în sistemul Armstrong

Medicul italian, Michele Ferrari.(dr) (NICO CASAMASSIMA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Medicul italian Michele Ferrari continuă să minimalizeze, într-o carte publicată miercuri, rolul său în sistemul de dopaj pus în practică pentru americanul Lance Armstrong, fosta vedetă a ciclismului, deposedat de cele 7 victorii obţinute în Turul Franţei.

Potrivit La Gazzetta dello Sport, Ferrari afirmă, într-o carte intitulată "A face ciclism pro, mitul medicului", că ultimul său contact cu Armstrong "datează din 1 octombrie 2004" şi că el nu a primit "niciun alt ciclist american".

Preparatorul fizic italian este însă omniprezent în raportul Agenţiei antidoping americane (Usada), care a dus la radierea pe viaţă a lui Armstrong.

Potrivit Usada, relaţiile, care datează de multă vreme, între Armstrong şi medicul italian au continuat până la sfârşit. Ferrari, care avea o clientelă foarte vastă, ar fi primit în total un milion de dolari din partea clientului său cel mai celebru, care beneficia de un tratament favorizant.

Michele Ferrari a fost suspendat pe viaţă în această vară de către Usada. În Italia, el a fost exonerat în apel în 2006, faptele fiind prescrise, după ce a fost condamnat în primă instanţă pentru exercitarea ilegală a profesiei de farmacist.

O anchetă italiană îl vizează de asemenea pe Ferrari pentru "asociere de răufăcători, trafic şi utilizare de produse dopante, evaziune fiscală şi contrabandă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor