Cehii sărbătoresc Revoluţia de Catifea cu muzică şi marşuri

Aniversarea Revoluţiei de catifea, Praga
Aniversarea Revoluţiei de catifea, Praga (Gabriel Kuchta/Getty Images)

Cehii au sărbătorit duminică cea de-a 30-a aniversare a Revoluţiei de catifea, mergând în centrul capitalei pentru concerte şi discursuri.

Festivităţile au avut loc la o zi după ce un sfert de milion de cehi s-au adunat la un protest împotriva premierului Andrej Babis şi a preşedintelui Milos Zeman, pe care societatea civilă îi acuză că frânează democraţia.

Cei doi lideri politici au evitat să vorbească despre protest sau despre aniversare, deşi Babis a făcut o vizită dimineaţă la un monument ridicat pe locul în care poliţia cehă a bătut protestatarii studenţi în 1989, incident care a generat mitinguri mari împotriva regimului comunist.

Vizita lui Babis la monument a fost criticată de studenţii aflaţi la faţa locului. Miliardarul a evitat să răspundă criticilor aduse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe