Cehii sărbătoresc Revoluţia de Catifea cu muzică şi marşuri

Aniversarea Revoluţiei de catifea, Praga
Aniversarea Revoluţiei de catifea, Praga (Gabriel Kuchta/Getty Images)

Cehii au sărbătorit duminică cea de-a 30-a aniversare a Revoluţiei de catifea, mergând în centrul capitalei pentru concerte şi discursuri.

Festivităţile au avut loc la o zi după ce un sfert de milion de cehi s-au adunat la un protest împotriva premierului Andrej Babis şi a preşedintelui Milos Zeman, pe care societatea civilă îi acuză că frânează democraţia.

Cei doi lideri politici au evitat să vorbească despre protest sau despre aniversare, deşi Babis a făcut o vizită dimineaţă la un monument ridicat pe locul în care poliţia cehă a bătut protestatarii studenţi în 1989, incident care a generat mitinguri mari împotriva regimului comunist.

Vizita lui Babis la monument a fost criticată de studenţii aflaţi la faţa locului. Miliardarul a evitat să răspundă criticilor aduse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe