Ce surpriză i-a făcut FC Botoşani taximetristului care a returnat unui client circa 40.000 de euro

Constantin Ionescu (dr) (Facebook/fcbotosani)
Andrei Popescu
23.08.2023

Taximetristul din Botoşani care a returnat proprietarului aproximativ 40.000 de euro uitaţi în maşină a fost recompensat de clubul de fotbal FC Botoşani cu un abonament pentru meciurile de pe teren propriu din acest sezon şi un tricou semnat de jucătorii echipei.

“Atunci când ne dorim o societate prosperă, trebuie să încercăm să o îmbunătăţim fiecare dintre noi, în mod individual. Aceasta este lecţia pe care ne-a oferit-o Constantin Ionescu, un taximetrist din Botoşani care, în mod altruist, a returnat clientului său o sumă importantă de bani, pe care acesta o uitase în maşina sa.

Şi, pentru că FC Botoşani susţine oamenii de valoare ai comunităţii, l-am invitat pe domnul Constantin Ionescu la partida de sâmbătă, împotriva celor de la Oţelul Galaţi, oferindu-i un tricou semnat de către jucătorii echipei noastre, dar şi un abonament pentru meciurile de pe teren propriu din acest sezon.

Domnule Constantin, vă suntem recunoscători pentru lecţia de empatie şi spirit civic acordată! Ne dorim ca fiecare dintre noi să acţioneze întocmai, pentru a putea consolida o comunitate armonioasă!”, se arată într-un mesaj postat, marţi seara, pe pagina de Facebook a clubului.

Nea Costică, după cum e cunoscut Constantin Ionescu a găsit banii într-o sacoşă de rafie şi iniţial a crezut că unul dintre pasageri şi-a uitat în maşină plasa cu ciocolată. A pus sacoşa în portbagaj şi a mai luat o cursă, fără să ştie conţinutul real al acesteia. Episodul a avut loc în luna iulie a acestui an şi clientul în cauză a fost un bărbat de aproximativ 80 de ani, care a coborât la Sinagoga oraşului, relatează Botoşăneanul.

“L-am dus, a coborât, a plătit. Dar el când a urcat a avut o sacoşă de rafie, a pus-o între picioare, sub scaun era. Mi-a plătit, eu am plecat şi când mă apropiam de staţia din Bucovina, am văzut. Chiar atunci am avut un client şi l-am dus înapoi spre Bazar. Am dus clientul şi m-am dus din nou să-l caut pe bătrân, am zis că poate mă aşteaptă. Imediat a fost. Nu era. M-am întors în staţia din care l-am luat”, a povestit Constantin Ionescu.

Conform sursei citate, după ce a lăsat al doilea client, şoferul de taxi şi-a amintit de sacoşa din portbagaj şi a mers să vadă ce este în interior. Când a văzut banii a sunat de urgenţă la dispecerat pentru a anunţa şi a revenit la Sinagogă pentru a-l căuta pe proprietarul de drept al acestora.

“Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunţat dispeceratul mi-au zis: bine că aţi anunţat, dacă nu apare, mergeţi la Poliţie. Şi tocmai bătrânul venise şi m-au anunţat colegii: vezi că bătrânul te aşteaptă. El era în faţă, eu în spate”, a adăugat el.

Când şi-a văzut banii, bătrânul, cu lacrimi în ochi, i-a mulţumit lui Constantin pentru gestul său plin de omenie.

De-a lungul anilor, şoferul a mai găsit tot felul de lucruri uitate în taxiul său. De fiecare dată a căutat proprietarii pentru a înapoia lucrurile uitate în maşină.

“Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg şi eu la Biserică, şi soţia merge, suntem totuşi... nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult”, a mai spus acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor