Ce supermarket din România oferă mai mulţi bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

(YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
21.05.2024

Auchan a anunţat că, pentru a-i stimula pe români să recicleze PET-urile, va creşte cu 10 bani, pe o perioadă de patru luni, suma pe care o oferă pentru fiecare ambalaj reciclat, indiferent de cantitate.

Bonusul este acordat clienţilor care reciclează la aparatele din magazinele retailerului şi folosesc cardul de fidelitate, indiferent de unde au făcut cumpărăturile.

Potrivit retailerului, până pe 15 septembrie, clienţii care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan primesc garanţia de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, şi ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol “Ambalaj cu garanţie”, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicaţia Auchan.

Voucherul de fidelitate aferent beneficiului suplimentar de 0,1 lei per ambalaj nu poate fi transformat în numerar.

De asemenea, la acordarea extra-avantajului de 0.1 lei/ambalaj cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate.

În prezent, toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM de colectare şi reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu. Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri şi supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.

“Răsplătim cu fiecare ocazie clienţii fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm şi mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanţie. Clienţii noştri au înţeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu iniţiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toţi şi îi aşteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Auchan, primul retailer care a intrat în Hora Reciclării, a oferit clienţilor posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare şi reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM) chiar cu 7 luni înainte de lansarea oficială a proiectului SGR.

Astfel, doar în acest interval, au fost colectate 32 de milioane de ambalaje la nivel naţional. Clienţii Auchan au fost deosebit de receptivi în a adopta un comportament de consum responsabil şi au înţeles importanţa reciclării, implicându-se constant în acest demers.

Totodată, Auchan derulează şi alte acţiuni împreună cu furnizorii săi pentru a încuraja românii să recicleze, prin diferite reduceri acordate prin cardul de fidelitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor