Ce spune un fost ambasador despre "reţeaua de hoţi şi plagiatori pe care Cîmpeanu o protejează încă din 2014"

Ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu
Ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu (Epoch Times România)

Fostul ambasador Ciprian Mihali a remarcat, pe pagina sa de socializare, că în nicio o ţară care se respectă nu există posibilitatea de a renunţa la titlul de doctor.

"Nu există nici măcar ideea asta: când i-am întrebat pe colegii occidentali despre această posibilitate, au rămas uimiţi, nu au ştiut prea bine despre ce vorbesc şi au cerut lămuriri. Pregătirea şi susţinerea unui doctorat este un proces complex în care sunt angajate foarte multe persoane, instituţii şi resurse financiare. Obţinerea unui doctorat oferă nişte avantaje profesionale şi materiale cu neputinţă de cuantificat. Cum ar putea de pildă Nicolae Ciucă să renunţe la titlul de doctor la douăzeci de ani de la obţinerea lui? Cine rambursează costurile pregătirii doctoratului? Cum ar putea el să restituie toate avantajele obţinute în aceşti ani, sporuri salariale, stele pe umăr, avansări în carieră? Nu poţi reface drumul invers ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, mergând pe un fir simplu şi schimbând trecutul", a declarat Ciprian Mihali.

În opinia fostului ambasador român, o asemenea măsură este pur şi simplu de noaptea minţii şi ea contravine celei mai elementare dintre etici, nu doar eticii academice, ci oricărei etici: nu există o motivaţie pozitivă pentru care să renunţi la doctorat, aşa cum nu există o motivaţie pozitivă pentru care să renunţi la furtul unor obiecte sau la o fraudă financiară.

"Nu redevii integru dând înapoi teza de doctorat, obiectul furat sau suma delapidată. Poţi diminua (nu suprima) daunele civile, dar tot rămâi un hoţ şi un plagiator. Adică, din punct de vedere penal, fapta rămâne săvârşită, nu poţi contesta furtul sau frauda. Un doctorat poate fi un motiv de mândrie sau un motiv de ruşine. Nu-mi imaginez că cineva care e mândru de munca lui de cercetare ar putea avea un motiv de a renunţa la recunoaşterea acestei munci. În schimb, reţeaua de hoţi şi plagiatori pe care o protejează încă din 2014 Sorin Cîmpeanu, de când a scornit această idee pentru a-l salva pe Dottore Ponta, are tot interesul să se debaraseze discret de doctoratele furate şi să redevină virgini", a afirmat Ciprian Mihali.

Din acest punct de vedere, fostul ambasador consideră că propunerea ministrului Sorin Cîmpeanu seamănă "cu oribilele operaţii chirurgicale de refacere a virginităţii din Iran, unde femeile care nu au fost 'cuminţi' (din punctul de vedere al ipocritei morale publice islamiste – ele fiind cel mai adesea forţate să se culce cu mollahi sau alţi potentaţi locali) pot apela la negru la un chirurg care le coase, redevenind astfel femei onorabile, numai bune de măritiş".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne