Ce se aduce noaptea în Bielorusia? Rusia ar fi dus noi lansatoare S-300 în ţara condusă de Lukaşenko

Sistemul rusesc antirachetă S-300.
Sistemul rusesc antirachetă S-300. (Captură Foto)

Rusia începe să transfere arme în Bielorusia: un nou lot de lansatoare de rachete pentru sistemele de apărare aeriană S-300 a fost adus în Bielorusia pe timp de noapte, susţine presa ucraineană, care citează Bielorusiaki Hayun - canal care monitorizează circulaţia echipamentelor militare pe teritoriul Bielorusiei.

Se presupune că două aeronave Il-76MD ale Forţelor Aeriene Ruse au zburat de la Pskov la aeroportul Gomel, aducând în Bielorusia cel puţin 16 rachete pentru sistemele de rachete sol-aer S-300 şi, probabil, un sistem SAM Pantsir. Lansatoarele de rachete au ajuns în Bielorusia fără dispozitivele de tractare. Acestea din urmă (de tip BAZ-6402) au ajuns pe aeroportul Gomel pe cont propriu. În mod semnificativ, când echipamentele au trecut pe strada Soveţkaia din Gomel, luminile au fost stinse intenţionat pe toată strada.

După descărcare, la orele 06:25 şi 08:00, aeronava a plecat spre Pskov. Iar în jurul orei 08:30, echipamentul a părăsit aeroportul şi s-a deplasat spre Rechyţa (oraş din Regiunea Gomel, în sud-estul Bielorusiei) pe autostrada M10.