Ce despăgubiri uriaşe cer familiile studenţilor ucişi şi răniţi de Vlad Pascu

Vlad Pascu (Facebook.com)
Andrei Popescu
15.05.2024

Familiile tinerilor ucişi la 2 Mai de tânărul Vlad Pascu, urcat drogat la volan, şi familiile celor cei trei tineri răniţi s-au constituit parte civilă în cadrul procesului de la Mangalia şi cer daune uriaşe pentru pierderea suferită. Sumele vizează daune materiale, cuantumul pentru daune morale va fi stabilit, după verdict, de către controversata judecătoare Ancuţa Popoviciu, care conduce procesul, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre cei trei tineri răniţi în accidentul de la 2 Mai a cerut daune materiale în valoare de 1 milion de euro. În ceea ce priveşte cele două victime, deocamdată doar familia Robertei Dragomir a anunţat suma cerută, nu şi membrii familiei lui Sebastian Olaru.

În familia Dragomir, unde s-au constituit părţi civile părinţii, sora şi doi bunici ai Robertei, fiecare dintre ei solicită daune de 6 milioane de euro. Astfel, suma totală atinsă până acum este de 33 milioane euro, chiar înainte ca familia Olaru (părinţii, sora, doi bunici şi două mătuşi) să anunţe suma pe care o cer.

Din cauză că Vlad Pascu era major şi autovehiculul implicat în accident nu avea o poliţă RCA, suma va fi plătită în prima fază de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Acesta poate apoi să deschidă un proces civil împotriva inculpatului pentru a recupera sumele.

Procesul lui Vlad Pascu a scos la iveală informaţii noi referitoare la vinovaţii morali pentru tragedia din apropierea staţiunii 2 Mai. Printre aceştia se numără părinţii tânărului, care ştiau de problemele pe care el le avea cu drogurile, dar cu toate acestea i-au pus la dispoziţie maşini puternice şi i-au permis să urce la volan, scrie Fanatik.ro. Pe de altă parte, statul român a arătat dezinteres şi neputinţă în prevenirea tragediei, aşa cum se întâmplă, de altfel, în majoritatea dramelor în care sunt implicaţi consumatorii de droguri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor