Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat?

Vlad Pascu
Vlad Pascu (Instagram)

La şapte luni de când Vlad Pascu, fiul unui milionar, a lovit mortal cu maşina doi tineri în staţiunea 2 Mai în timp ce conducea drogat, doar doi poliţişti au fost sancţionaţi, acestora aplicându-li-se pedeapsa minimă – diminuarea salariului cu 20%, vreme de trei luni, relatează, B1Tv.

Asta deşi Pascu fusese oprit de poliţie de două ori, deci au existat două situaţii în care agenţii îl puteau împiedica să mai urce la volan. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, tinerii Roberta şi Sebastian ar fi fost astăzi în viaţă.

Aceste lucruri reies din raportul efectuat de Corpul de control al ministrului de Interne, după tragedie.

De altfel, însuşi ministrul Cătălin Predoiu (PNL) a admis că „s-a greşit grav în acest caz, sistemul a eşuat”, iar premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a spus că „prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă”.

Dacă poliţiştii şi-ar fi făcut treaba, „100% tragedia putea fi evitată”, a recunoscut şi şeful Poliţiei Române, chestorul Benone Matei.

Cu o zi înainte de accident, pe 18 august 2023, la ora 21:40, Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, comisar-şef Constantin Stoian. Acesta trebuia să-l împiedice să mai conducă deoarece nu avea poliţă RCA.

În urma cercetării prealabile, nu a fost dispusă nicio sancţiune în cazul lui Constantin Stoian, potrivit informaţiilor furnizate de IGPR, la solicitarea Libertatea. Stoian a continuat să lucreze la IPJ Constanţa până la începutul acestui an, când i-a fost aprobată cererea de pensionare.

A doua zi, la ora 0:40, un bărbat a văzut maşina în trafic şi a sunat la 112, semnalând că şoferul e posibil să fie beat sau drogat.

Operatorul 112 de la IPJ Constanţa nu a ţinut cont de toate informaţiile primite de la reclamant şi nu a luat toate măsurile ca maşina lui Pascu să fie rapid depistată în trafic. Operatorul 112 a fost sancţionat disciplinar cu „diminuarea salariului funcţiei de bază cu 20%, pe o perioadă de 3 luni”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne