CDC a făcut afirmaţiile privind vaccinarea anti-Covid şi imunitatea naturală fără să vadă datele de bază [Document FOIA]

vaccinul Pfizer/BioNTech
vaccinul Pfizer/BioNTech (gov.md)

Într-un răspuns recent la o solicitare făcută în baza Legii privind libertatea de informare (Freedom of Information Act / FOIA), Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CD) din SUA a recunoscut că a recomandat vaccinurile anti-COVID persoanelor care s-au vindecat de această boală, în pofida faptului că experţii CDC nu au avut acces la datele de bază.

Dezvăluirea uluitoare a venit ca răspuns la o solicitare FOIA pentru informaţii privind o afirmaţie făcută iniţial de CDC la 29 octombrie 2021, potrivit căreia persoanele nevaccinate care au fost infectate anterior aveau de cinci ori mai multe şanse de a contracta din nou COVID-19 decât persoanele vaccinate.

Afirmaţia CDC s-a bazat pe un studiu al CDC publicat în ediţia din 9 noiembrie 2021 a Morbidity and Mortality Weekly Report. La secţiunea privind conflictele de interese din acel raport s-a menţionat faptul că mai mulţi autori ai studiului erau sponsorizaţi de companii farmaceutice, inclusiv Pfizer, AstraZeneca, Merck, Sanofi şi GlaxoSmithKline. Cel puţin patru dintre companiile farmaceutice enumerate au fost implicate în fabricarea şi vânzarea vaccinurilor anti-COVID.

Având în vedere că dezvăluirile privind conflictul de interese au fost făcute în momentul în care studiul a fost publicat pentru prima dată, CDC ar fi trebuit să fie conştientă de necesitatea de a examina cu atenţie rezultatele.

Totuşi, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat. În special, declaraţia publică a CDC cu privire la faptul că supravieţuitorii nevaccinaţi împotriva COVID-19 au de cinci ori mai multe şanse de a fi reinfectaţi a fost făcută în aceeaşi zi în care studiul a fost publicat ca preprint. Acest lucru nu ar fi lăsat timp pentru nicio revizuire.

Un avocat specializat în cazuri FOIA a făcut ulterior o cerere oficială pentru datele care stau la baza studiului. La începutul lunii noiembrie, CDC a răspuns recunoscând că nu deţinea aceste date. Potrivit CDC, datele erau deţinute de o "organizaţie parteneră externă şi erau păstrate de un contractor". În mod special, CDC a recunoscut, de asemenea, că "experţii în domeniu ai CDC nu au primit copii ale datelor brute înainte de rezilierea contractului".

Altfel spus, CDC a făcut recomandarea de vaccinare pentru persoanele care aveau deja COVID-19 fără să vadă sau să fi avut acces la datele de bază. Mai mult, acele date nu mai sunt acum disponibile, ceea ce înseamnă că nici CDC, nici publicul larg, nu vor şti niciodată ce cuprindeau acestea.

Reprezentantul republican Thomas Massie a semnalat anterior problemele legate de studiul CDC. El a subliniat, de asemenea, faptul că autorii studiului au avut conflicte de interese.

Îngrijorările lui Massie nu numai că au fost confirmate acum, dar au fost agravate de faptul că CDC nu a revizuit sau auditat niciodată studiul.

Eşecul CDC de a examina studiul înainte de a face recomandări radicale publicului este exacerbat de faptul că autorizaţiile de utilizare de urgenţă pentru vaccinurile COVID-19 au exceptat în mod specific persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19.

Autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului de la Pfizer susţinea în mod specific că "datele disponibile sunt insuficiente pentru a determina dacă astfel de persoane ar putea fi vaccinate".

Autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă a vaccinului de la Moderna a recunoscut că studiul său privind vaccinul "nu a fost conceput pentru a evalua beneficiile la persoanele cu infecţie anterioară cu SARS-cov-2".

Autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului de la Johnson & Johnson a folosit o formulare similară.

Când s-a subliniat, în 2021, că autorizaţiile de utilizare de urgenţă pentru vaccinurile anti-COVID nu au luat în considerare persoanele care au avut deja boala, Twitter (cunoscut acum sub numele de X) a marcat prompt acest fapt ca fiind o dezinformare.

Existenţa imunităţii naturale, adică faptul că organismul uman îşi aminteşte cum să lupte împotriva bolilor cu care a fost afectat anterior, este cunoscută încă din perioada greacă antică.

Când ciuma a devastat Atena antică în 430 î.Hr., Tucidide a observat că cei care fuseseră afectaţi anterior nu se mai îmbolnăveau.

El a afirmat că "acelaşi om nu a fost niciodată atacat de două ori - niciodată mortal". Cu toate acestea, când a izbucnit pandemia de COVID-19, CDC pare să fi dat la o parte înţelepciunea medicală veche de 2.500 de ani. După cum ştim acum, CDC a făcut acest lucru fără să acceseze sau să analizeze datele de bază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură