Câţi magistraţi au fost condamnaţi în ultimii zece ani pentru fapte de corupţie? CSM dă răspunsul

(Captură Foto)

În România, în ultimii 10 ani au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite doar 26 de procurori şi 32 de foşti judecători (însă pentru fapte săvârşite în timpul exercitării funcţiei), transmite Consiliul Superior al Magistraturii, ca răspuns la o solicitare adresată de Epoch Times.

Referitor la pedepsele primite de aceştia şi la numărul celor aflaţi după gratii în prezent, CSM susţine că la nivelul instituţiei nu există o astfel de evidenţă.

Raspuns CSM
Raspuns CSM (Epoch Times)

La rândul său, Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite că dintre deţinuţii aflaţi în prezent după gratii, doar 5 au declarat că sunt magistraţi.

Referitor la pedepsele primite de magistraţii corupţi, niciuna dintre cele două instituţii nu a oferit nicio informaţie.

Raspuns ANP
Raspuns ANP (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne