Câţi bani a cheltuit România pentru cazarea şi masa refugiaţilor ucraineni de la începutul războiului

Refugiati ucraineni
Refugiati ucraineni (Nexta)

Constanţa a devenit al doilea pol, după Bucureşti-Ilfov, unde s-au aşezat ucrainenii fugiţi din calea bombardamentelor. Judeţul a decontat, în perioada martie-octombrie, 13 milioane de euro pentru cazarea şi masa refugiaţilor, prin programul 50/20. Banii sunt neimpozabili.

În total, în aceeaşi perioadă, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care şi-au părăsit ţara din cauza războiului şi s-au oprit temporar sau au rămas aici. Premierul Nicolae Ciucă anunţa în luna august că UE a decontat o primă tranşă de 39 de milioane de euro din aceşti bani.

Constanţa este judeţul care a decontat cei mai mulţi bani pentru refugiaţii din Ucraina, după Bucureşti-Ilfov, conform informaţiilor transmise de IGSU pentru Info Sud-Est şi G4Media referitoare la sumele decontate.

Totodată, ISU Dobrogea a explicat faptul că „nu există un buget prestabilit”, iar cheltuielile sunt decontate „în funcţie de solicitările primite din partea operatorilor economici/ persoanelor juridice care au pus la dispoziţie spaţii de cazare aprobate prin hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”.

Citeşte articolul integral pe Info-sud-est.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne