Cât de curată este noua echipă de comisari care speră să lucreze pentru Ursula von der Leyen? Ce s-a constatat în legătură cu românca Roxana Mînzatu?

Cunoscuta publicaţie POLITICO a analizat declaraţiile de interese ale fiecărui candidat la funcţia de membru al Comisiei Europene.
Roxana Minzatu (Epoch Times România)
Ana Ion
03.10.2024

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European, cunoscută sub numele de JURI, trece în revistă declaraţiile de interese ale tuturor înalţilor funcţionari UE.

În cadrul unei reuniuni decisive care va avea loc joi, deputaţii săi dezbat dacă cei 26 de viitori comisari sunt apţi sau nu să îşi facă treaba în deplină independenţă (preşedinta, von der Leyen, nu este inclusă în procesul de selecţie).

Deşi niciunul dintre cei 26 de comisari nu a răspuns solicitării de a împărtăşi declaraţiile lor, POLITICO le-a găsit pe toate şi le-a analizat trecându-le printr-un filtru fin, căutând cele mai interesante detalii.

Nu există niciun indiciu că cineva a făcut ceva ilegal, dar au existat unele detalii care au ieşit în evidenţă atunci când am parcurs declaraţiile, scrie Politico.

Printre cei care apar în articolul Politico se numără şi Roxana Mînzatu.

"Românca Roxana Mînzatu, nominalizată pentru funcţia de vicepreşedinte executiv pentru oameni, competenţe şi pregătire, a înfiinţat o firmă de consultanţă în aprilie 2021 pentru a ajuta întreprinderile să acceseze fonduri UE între funcţiile sale de ministru pentru fonduri europene în 2019 şi de secretar de stat pentru coordonarea programelor finanţate de UE între decembrie 2021 şi iulie 2024.

Ea a transferat proprietatea totală a companiei în februarie 2022, chiar înainte de a-şi asuma rolul de secretar de stat, potrivit documentelor obţinute de POLITICO. În ciuda faptului că a anunţat o suspendare a activităţii începând cu ianuarie 2022, compania a avut un venit în 2023 - pe care Mînzatu nu l-a declarat. La momentul publicării, Mînzatu nu a răspuns la o solicitare de comentarii", scrie Politico

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor