Cascada Niagara, iluminată în albastru cu ocaza naşterii copilului regal

Cascada Niagara iluminată în albastru  în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, 22 iulie 2013. (John Normile / Getty Images)
Epoch Times România
23.07.2013

Simbol al ataşamentului Canadei faţă de coroană, cascada Niagara şi turnul CN din Toronto au fost iluminate în albastru, în onoarea băieţelului născut de Catherine, soţia prinţului William, ducesă de Cambridge, la maternitatea St.Mary din Londra, relatează AFP.

Turnul CN, care domină capitala economică a Canadei cu o înălţime de 553 de metri, va fi iluminat în albastru 'doar pentru această noapte', după cum declarase pentru AFP un oficial canadian.

Cascada Niagara, cunoscută destinaţie turistică situată la frontiera dintre Statele Unite şi Canada, a fost de asemenea iluminată în culoarea menţionată, au relatat mass-media locale.

Al treilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, 'bebeluşul regal' este 'viitorul suveran al Canadei', a afirmat, într-un comunicat, primul ministru Stephen Harper, făcând urări de 'sănătate şi fericire tinerilor părinţi'.

Ţară din Commonwealth, Canada este o monarhie parlamentară, condusă în prezent de regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, fiind reprezentată la Ottawa de guvernatorul general David Johnston.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor