Fost ambasador român cere retragerea recunoaşterii diplomatice a Chinei comuniste, acuzând campania de dezinformare a regimului

Poliţie chineză, Beijing
Poliţie chineză, Beijing (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Fostul ambasador al României în Finlanda şi Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a criticat în termeni duri campania masivă de dezinformare demarată de Beijing pentru a promova ideea că virusul SARS-cov-2 ar proveni dintr-un laborator american şi nu din laboratorul Wuhan. Mai exact, Avramescu a pledat pentru sancţionarea Chinei, inclusiv retragerea recunoaşterii sale diplomatice, relatează Podul.ro.

„După ce a fost sursa unei pandemii devastatoare, pornită de la un virus care a scăpat, probabil, dintr-un laborator militar, acum guvernul Chinei comuniste a pus în mişcare morişca propagandei. Sunt pentru impunerea de sancţiuni severe la adresa Republicii Populare Chineze, mergând până la retragerea recunoaşterii diplomatice. A fost o eroare comisă de Republica Populară Română, în 1949”, a precizat Avramescu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, politologul a afirmat că „adevăratul reprezentant” al poporului chinez este guvernul democratic al Taiwanului.

Potrivit sursei citate, regimul comunist chinez a ambalat motoarele maşinii sale propagandistice pe fondul pandemiei COVID-19, afirmând că vaccinul Pfizer nu ar fi sigur şi, de asemenea, că originile coronavirusului provin dintr-un laborator militar american. Eforturile Beijingului de a combate acuzaţiile că virusul ar fi fost produs în laboratorul Wuhan au fost intensificate după ce reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au ajuns în oraşul chinez pentru a investiga originile pandemiei.

Totodată, dezinformările chinezilor privind vaccinurile s-au intensificat după ce mai mulţi cercetători din Brazilia au atras atenţia că vaccinul chinezesc anti-COVID-19, Sinovac, ar avea o eficienţă de 50,4% de fapt, nu de 78% cum se vehicula iniţial, rezultatul studiului fiind determinat după includerea pacienţilor cu simptome uşoare. Cercetătorii de la Australian Strategic Policy Institute sunt cei care au semnalat intensificarea campaniei de fake news a chinezilor în legătură cu vaccinurile anti-COVID-19, mai ales cel de la Pfizer, comuniştii încercând cu disperare să crească la nivel global încrederea în vaccinul Sinovac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne