Campanie de încurajare a plantării de copaci: Peste 200 de bloggeri se întrec la recenzarea de cărţi şi primesc gratuit arbori

Câteva sute de copaci vor fi plantaţi în diverse zone, în cadrul campaniei vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”, la care participă 240 de bloggeri care s-au înscris pentru a ajuta la refacerea zonelor verzi. Fiecare dintre aceştia şi-a ales una sau două cărţi de la Editura All pentru a le realiza recenzii pe blogurile lor, iar în funcţie de numărul de comentarii primite, vor intra în posesia unor copaci pe care îi pot planta unde vor dori.
Ramură de cais înflorit (Lidia Melinte- Epoch Times Romania)
Cristina Boiangiu
20.02.2013

Câteva sute de copaci vor fi plantaţi în diverse zone, în cadrul campaniei vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”, la care participă 240 de bloggeri care s-au înscris pentru a ajuta la refacerea zonelor verzi. Fiecare dintre aceştia şi-a ales una sau două cărţi de la Editura All pentru a le realiza recenzii pe blogurile lor, iar în funcţie de numărul de comentarii primite, vor intra în posesia unor copaci pe care îi pot planta unde vor dori.

Bloggerii participanţi vor fi răsplătiţi cu câte un copac pentru fiecare 15 comentarii la recenzia publicată pe blogul lor. Ei şi-au putut alege câte două cărţi, pe care urmează să le citească şi apoi să-şi scrie opiniile despre operele literare respective pe blogul personal. Dacă o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu cele de la alte recenzii, de pe alte bloguri, şi, la 20 de comentarii, se va planta încă un copac. Locurile unde se fac plantările pot fi stabilite de fiecare blogger în parte, dacă doreşte să se ocupe singur de operaţiune, sau poate încredinţa copacii primiţi celor de la Editura All, care se vor ocupa de sădirea lor.

“Numărul mare de participanţi şi entuziasmul lor ne demonstrează că oamenii sunt dispuşi să investească timp şi energie în proiecte care să sprijine comunitatea, şi că astfel de iniţiative ar trebui să vină mai des din partea companiilor. Sperăm să plantăm peste 500 de copaci. Credem că este responsabilitatea noastră ca editură să plantăm copaci şi acesta a fost motivul pentru care am decis ca, la a doua ediţie, obiectul voluntariatului să fie plantarea de copaci”, a declarat Mario De Mezzo, CEO la Grupul Editorial ALL.
Cele mai solicitate cărţi de către bloggeri au fost cele din colecţia Strada Ficţiunii: „Faţă de hârtie”, de Guillaume Musso; „Cheia”, de Simion Toyne şi „P.S. Te iubesc”, de Cecilia Ahern.

“Majoritatea bloggerilor au ales câte două cărţi pentru a le citi şi a le face recenzii. Au fost preferate cărţile de beletristică, cele de bucate, atlase, volumele pentru copii. Pentru 15 comentarii vom trimite un copac blogger-ului, iar acesta îl poate planta în faţa casei sau ne poate lăsa pe noi să ne ocupăm de această operaţiune. Încă nu s-a stabilit locul exact unde se vor planta arborii, probabil va fi undeva în judeţul Ilfov. Bloggerii din Vrancea s-au unit şi vor planta copacii în curtea Bibliotecii de Weekend Şerbeşti. Elevii de la Liceul “Mihail Sebastian” din Brăila vor scrie recenzii pe blogul colectiv al instituţiei şi vor planta copacii primiţi în curtea liceului”, a declarat, pentru Epoch Times, Loredana Modoran, coordonator online la Editura All.

Până pe 24 februarie, cărţile vor ajunge la bloggeri, urmând ca în perioada 24 februarie - 23 martie să fie citite şi să fie efectuate recenziile, iar între 25 martie şi 7 aprilie va avea loc plantarea copacilor.

La prima ediţie a campaniei vALLuntar, din 2012, au participat 150 de bloggeri care au citit 280 de cărţi şi au obţinut 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajaţi ai Editurii All a făcut voluntariat în două centre alese de bloggeri: Hospice şi Policy Center for Roma and Minorities.

“Anul trecut nu am plantat copaci, ci am strâns minute de voluntariat. Angajaţii noştri au ajutat la cele două centre la operaţiuni care au fost legate de colectarea celor 2 procente din impozitul pe venit şi alte munci de birou, au participat la clubul de lectură unde au citit copiilor sâmbăta. Alături de angajaţii noştri, au participat la activităţi de voluntariat şi o parte din bloggeri. Anul acesta vom lua parte, alături de voluntari de la Romsilva şi bloggeri, la plantări de copaci”, a precizat Loredana Modoran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor