Primăria Sectorului 6 organizează sâmbătă, în parcul Drumul Taberei, un concurs inedit de aruncare a brazilor

Brazi de Crăciun. (AGNES VALDIMARSDOTTIR / AFP / Getty Images)
Ana Petrescu
11.01.2013

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) şi Centrul Cultural European, va organiza sâmbătă, în parcul Drumul Taberei, începând cu ora 16.00, un concurs inedit de aruncat brazi, informează instituţia într-un comunicat de presă.

Competiţia, care este replica unui eveniment care se desfăşoară anual în Germania şi care a devenit o adevărată tradiţie de după sărbătorile de iarnă, constă în exerciţii asemănătoare probelor de aruncare cu suliţa.

Brazii care vor fi aruncaţi sunt cei strânşi până acum din Sectorul 6 şi vor fi puşi la dispoziţia concurenţilor de către ADPDU. Se vor acorda premii surpriză celei mai lungi aruncări, celei mai originale, dar şi aruncării care strânge cele mai multe aplauze din partea spectatorilor.

Ulterior, din cei peste 1000 brazi strânşi de către ADPDU Sector 6 va fi alcătuit cel mai mare foc de tabără care va marca trecerea sărbătorilor de iarnă.

Reprezentaţii primăriei, tot prin intermediul ADPDU, vin în sprijinul cetăţenilor care, pentru sărbătorile de iarnă, au achiziţionat brazi în ghivece şi oferă ajutorul necesar pentru plantarea acestora, în vederea protecţiei mediului înconjurător.

Drept urmare, orice posesor al unui brad în ghiveci poate contacta, la nr. de telefon 021.410.16.81, o echipă ADPDU care se va deplasa în zona din Sectorul 6 unde se doreşte plantarea.

Primăria recomandă bucureştenilor care locuiesc în Sectorul 6 şi care doresc să planteze un brad să aibă în vedere mai multe aspecte. Astfel, înainte de plantare, bradul trebuie reobişnuit cu exteriorul, prin mutarea în balcon sau garaj. Pentru plantare, trebuie aleasă o zonă în care mai sunt copaci, în care bradul să nu fie expus direct razelor soarelui sau vântului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor