Camelia Bogdan loveşte din nou: Înalta Curte sesizează Curtea de Justiţie a UE

Înalta Curte sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene: Modul în care Curtea Constituţională a decis constituirea completurilor de 5 judecători încalcă legislaţia europeană?
Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Epoch Times România)

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte a decis, luni, să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la modul în care CCR a interpretat şi aplicat legislaţia privind constituirea completurilor de 5 judecători, informează ziare.com.

Este vorba de cea de-a opta sesizare a CJUE, pe care instanţele din România au făcut-o în ultimile luni. Solicitarea de a sesiza instanţa europeană a fost făcută de judecătorul Camelia Bogdan, care contestă cea de-a doua excludere din magistratură.

Camelia Bogdan a pus în discuţie mai multe întrebări pe care voia să le adreseze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar şi mai multe excepţii procedurale.

Instanţa a admis să trimită la CJUE o singură întrebare şi a amânat pronunţarea pe excepţii. Completul de 5 judecători a suspendat judecarea procesului.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne