Cadeţii Andreea Dragoman şi Cristian Pletea au câştigat Europe Youth Top 10

(PHILIPPE LOPEZ/AFP/Getty Images)

Jucătorii români de tenis de masă Andreea Dragoman şi Cristian Pletea au câştigat concursul Europe Youth Top 10 rezervat cadeţilor, duminică, în localitatea franceză Tours.

Andreea Dragoman a ocupat primul loc la cadete, cu 17 puncte (opt victorii şi o înfrângere), urmată de campioana de anul trecut, Adina Diaconu, 16 p (şapte victorii, două eşecuri).

La cadeţi, Cristian Pletea s-a clasat pe prima poziţie cu 16 puncte (şapte victorii, două înfrângeri), în timp ce Rareş Şipoş a terminat al şaselea, cu 13 puncte (patru victorii, cinci înfrângeri).

În proba junioarelor, Bernadett Balint a ocupat doar locul 8, 12 puncte, având doar trei victorii şi şase înfrângeri. Croata Lea Rakovic a reuşit victorii pe linie şi a câştigat concursul cu 18 puncte. La juniori, unde România nu a avut reprezentant, s-a impus croatul Filip Zeljko.

Ediţia de anul trecut, de la Terni (Italia), a fost câştigată de românca Bernadette Szocs, la junioare, Bernadett Balint ocupând locul 4, iar Irina Ciobanu 7. La cadete s-a impus Adina Diaconu, iar Andreea Clapă s-a clasat a treia, în timp ce Alexandru Manole a ocupat locul 5 la cadeţi.

Delegaţia României a avut un bilanţ de cinci medalii de aur, patru de argint şi două de bronz la Campionatele Europene de tenis de masă rezervate cadeţilor şi juniorilor de la Riva del Garda (Italia), din luna iulie. România a cucerit aurul la simplu cadeţi (Rareş Şipoş şi Adina Diaconu), dublu cadete (Adina Diaconu) şi cadeţi dublu mixt (Cristian Pletea/Adina Diaconu), precum şi în proba pe echipe a cadeţilor. Medaliile de argint au fost adjudecate la dublu cadeţi (Cristian Pletea/Rareş Şipoş), cadeţi dublu mixt (Rareş Şipoş), dublu mixt junioare (Bernadett Balint) şi cadete pe echipe, în timp ce bronzul a revenit la dublu junioare (Bernadett Balint) şi echipei de junioare.