Ca într-o ţară bananieră. Poliţia cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt. Iohannis a locuit în casa lui Schimdt în timpul campaniei din 2014

Nicolae Ciuca, Klaus Iohannis, Michael Schmidt
Nicolae Ciuca, Klaus Iohannis, Michael Schmidt (G4Media)

Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, scrie G4Media.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuză ministerul că a organizat o licitaţie cu dedicaţie, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini. De partea sa, conducerea Automobile Bavaria a transmis G4Media că întregul proces al licitaţiei a fost public şi că nu se poate vorbi de o "dedicaţie".

Potrivit portalului achiziţiilor publice, a fost depusă o singură ofertă iar câştigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste maşini, în total, 98.006.046 de lei, preţ fără TVA. Jumătate din achiziţie este finanţată din bani europeni, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar preţul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Primul lot de 100 de bucăţi ar urma să intre în dotarea Poliţiei Române cel târziu în iunie 2023.

Sindicatele din poliţie acuză faptul că specificaţiile tehnice duc spre modele BMW, ceilalţi producători auto neavând modele care să se încadreze în aceste condiţii.

"Se doreşte o autospecială cu o putere minimă de 130 kw, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracţiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8 + 1 trepte. După aproximativ 2 săptămâni de căutări şi discuţii cu reprezentanţi ai mărilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce 'pică' pe aceste specificaţii este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix", anunţă sindicatul Europol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne