Bombă: Departamentul Trezoreriei SUA recunoaşte că a vizat finanţele "MAGA" fără un proces echitabil

Scene de la tulburările de pe 6 ianuarie, când o mulţime de protestatari au pătruns în clădirea Capitoliului din Washington DC (Ahmed Gaber/Reuters)
Ben Bartee via Armageddon Prose
11.02.2024

Statul corporatist american nu a terminat încă de muls ziua de 6 ianuarie din plin.

"Nici pe departe", după cum ar putea spune gangsterul fictiv Marsellus Wallace.

Aşa cum obişnuia să spună bunica mea irlandezo-catolică din Midwest, în timp ce îşi uda petuniile, "când viaţa îţi oferă limonade, faci un stat tehnico-poliţienesc îndreptat împotriva adversarilor tăi politici interni".

Via The Hill:

"Reprezentantul Jim Jordan (republican din Ohio) solicită un interviu transcris cu un fost oficial al Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN - Reţeaua de combatere a infracţiunilor financiare din SUA), deoarece ar fi semnalat tranzacţii de consum care conţineau expresiile "TRUMP" sau "MAGA"...

Jordan a declarat că o comisie a obţinut documente care arată că FinCEN a conturat "tipologii" de persoane de interes în materialele distribuite instituţiilor financiare. El a spus că aceste materiale au inclus "termeni de căutare şi coduri de categorie comercială (Merchant Category Codes - MCC) sugerate pentru identificarea tranzacţiilor în numele aplicării legii federale "* după 6 ianuarie 2021."

*De ce instituţiile financiare ar trebui să fie înrolate pentru a face muncă de poliţie federală în numele guvernului este o întrebare care ar fi putut fi pusă cu zeci de ani în urmă, dar barca aceea a plecat. Acum este trecută la procedura standard de operare.

Regimul de cenzură orwelliană este aproape dincolo de parodie, deoarece se pare că federalii erau interesaţi nu doar să semnalizeze activitatea financiară a "teroriştilor interni", ci şi să supravegheze şi să semnalizeze literatura pe care o consumă.

Din scrisoarea reprezentantului Jordan:

"Comitetul şi Subcomitetul Select au obţinut documente care indică faptul că, după 6 ianuarie 2021, FinCEN a distribuit instituţiilor financiare materiale care, printre altele, prezintă 'tipologiile' diferitelor persoane de interes şi oferă instituţiilor financiare termeni de căutare şi coduri de categorie comercială (MCC) sugerate pentru identificarea tranzacţiilor în numele autorităţilor federale de aplicare a legii.

Aceste materiale includeau un document care recomanda utilizarea unor termeni generici precum 'TRUMP' şi 'MAGA' pentru 'căutarea în mesajele de plată Zelle', precum şi o "analiză anterioară a FinCEN" privind "indicatorii de extremism violent de tip 'actor singuratic/creat la domiciliu'. Potrivit acestei analize, FinCEN a avertizat instituţiile financiare cu privire la indicatorii de 'extremism' care includ 'cheltuieli de transport, cum ar fi bilete de autobuz, maşini de închiriat sau bilete de avion, pentru călătorii în zone fără scop aparent' sau "'achiziţionarea de cărţi (inclusiv texte religioase) şi abonamente la alte mijloace de comunicare care conţin opinii extremiste'.

Cu alte cuvinte, FinCEN a îndemnat marile instituţii financiare să cerceteze tranzacţiile private ale clienţilor lor pentru a găsi taxe suspecte pe baza exprimării politice şi religioase protejate."

"Aceste acuzaţii, dacă sunt adevărate, reprezintă o încălcare flagrantă a vieţii private a americanilor şi ţintirea necorespunzătoare a cetăţenilor americani pentru că şi-au exercitat drepturile constituţionale fără un proces echitabil", a scris reprezentantul Tim Scott, membru de rang înalt al Comisiei pentru bănci, locuinţe şi afaceri urbane din Senat.

Din nou, barca asta a trecut cu ani în urmă. Să nu căutăm în gură calul de dar şi să respingem republicanii aleşi care au redescoperit brusc o pasiune pentru Bill of Rights, dar să nu uităm niciodată nici faptul că războiul de teroare din epoca Bush a fost cel care a deschis porţile pentru acest gen de abuz guvernamental.

Responsabilii entităţii Brandon au confirmat recent că acuzaţiile de nereguli ale federalilor sunt, de fapt, adevărate.

Prin intermediul Fox News:

"Administraţia Biden a confirmat că termeni precum 'MAGA', 'Trump' şi 'Kamala' au fost incluşi în demersul anchetatorilor federali pentru ca băncile să supravegheze tranzacţiile financiare private în urma protestelor din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, dezvăluie o scrisoare obţinută de Fox News Digital.

Scrisoarea, trimisă vineri de Departamentul Trezoreriei către senatorul Tim Scott, R-S.C., principalul republican din Comisia bancară a Senatului, notează că 'evenimentele de schimb' convocate de Reţeaua sa de aplicare a legii privind infracţiunilor financiare, sau FinCEN, 'au început la scurt timp după 6 ianuarie sub administraţia anterioară' şi 'au inclus termeni precum 'antifa', 'MAGA', 'Trump', 'Biden', 'Kamala', 'Schumer' şi 'Pelosi'.

Aceasta marchează prima dată când administraţia Biden a confirmat oficial unele dintre cuvintele-cheie incluse de către anchetatori în acţiunile legate de 6 ianuarie".

Prin orice drept firesc, criminalii guvernamentali care s-au implicat în acest comportament ar trebui să fie urmăriţi în mod corespunzător şi cazurile lor să fie soluţionate în mod judicios şi corect.

Din păcate, în toate chestiunile legate de escrocheriile statului, cine îi va supraveghea pe supraveghetori?

Remediul este poporul, bineînţeles - patrioţii, controlul suprem asupra puterii de stat - aşa cum au intenţionat Fondatorii într-un sistem reprezentativ funcţional de guvernare. Dar făcând acest lucru, respectivul patriot va ajunge pe lista guvernului împotriva căruia a protestat în primul rând.

Cred că acest lucru este ceea ce se numeşte un Catch-22.

Ben Bartee, autorul cărţii Broken English Teacher: Notes From Exile (Note din exil), este un jurnalist american independent cu sediul în Bangkok.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor