Bolnavii de cancer, lăsaţi de izbelişte. "Zeci de oamenii îmi scriu că un medicament esenţial nu e disponibil"

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a atras atenţia, într-o postare pe pagina sa de socializare, că un medicament esenţial pentru tratamentul cancerului lipseşte din nou din spitale.

"Cisplatin este folosit în tratamentul mai multor tipuri de cancer (tumori testiculare, tumori ovariene, tumori ale vezicii urinare, tumori epiteliale la nivelul capului şi gâtului, cancer pulmonar şi cancer de col uterin). Nu este prima dată când Cisplatin lipseşte din spitale şi nu este prima dată când pacienţi sunt trimişi să îşi caute singuri medicamentele.

Zeci de oameni îmi scriu din aprilie că Cisplatin - un medicament esenţial care se foloseşte de zeci de ani în tratamentul cancerului şi care costă mai puţin de 100 lei/cură - nu este disponibil. Cisplatin este unul dintre medicamentele din Lista Medicamentelor Esenţiale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, listă eliminată de PSD-ALDE în Februarie 2017. Lista ar fi salvat vieţi!", a scris Vlad Voiculescu, distribuind un material realizat de jurnalista Emanuela Schweninger de la TVR pe această temă.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.