Bode anunţă o “revoluţie” feroviară: Începând cu 2021 vom reuşi să creştem rapid vitezele de circulaţie pe calea ferată

Lucian Bode - gov.ro
Lucian Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că Memorandumul pentru aprobarea proiectului de achiziţie de trenuri de lucru pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii feroviare se află pe traseul de avizare interministerială. În plus, ministrul a precizat că proiectul va fi promovat în Guvern şi prevede achiziţia a două sisteme de lucru în valoare de aprox. 200 milioane de euro.

„Am dat semnalul schimbării de abordare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare pe calea ferată din România! Am încheiat ziua în judeţul Suceava, la Pojorâta, alături de premierul Ludovic Orban, de preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, managementul CFR Infrastructură şi reprezentanţi din administraţia locală şi am participat la o demonstraţie, în regie proprie, prin intermediul unui sistem complex, de tip tren de lucru al companiei de căi ferate.

Prin această tehnologie, corelată cu o alocare distinctă de resurse în programul de întreţinere a infrastructurii feroviare, începând cu anul viitor, vom reuşi să creştem rapid vitezele de circulaţie şi nivelul de siguranţă a transportului pe calea ferată. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când un guvern va aloca resurse cuantificabile, prin programele de întreţinere şi reparaţii de la bugetul de stat pentru acest tip de intervenţii de reabilitare, până acum sumele destinate întreţinerii fiind alocate la global, fără a fi stabilite ţinte clare pentru administratorul infrastructurii”, a susţinut Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Bode, un alt avantaj al implementării acestui nou concept, este faptul că, prin execuţia în regie proprie, valoarea lucrărilor pe kilometrul reabilitat se va reduce semnificativ, programele de reparaţii vor avea continuitate prin eliminarea blocajelor generate de contestaţii în licitaţii, iar volumul de kilometri reabilitaţi va creşte semnificativ.

„Ne propunem să ducem la un nivel superior acest nou concept şi să achiziţionăm două trenuri de lucru, mai performante, prin care să realizăm lucrări de modernizare a căii ferate. Am pregătit deja Memorandumul pentru aprobarea dezvoltării în cadrul POIM a proiectului de achiziţie Sisteme de trenuri de lucru pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii feroviare, care va fi promovat în Guvern pentru achiziţia a două sisteme de lucru în valoare de aprox. 200 milioane de euro şi care se află pe traseul de avizare interministerială”, a afirmat Bode.

De asemenea, ministrul Transporturilor a ţinut să sublinieze că proiectul are aprobarea de principiu a Comisiei Europene pentru includerea la finanţare europeană, dar trebuie să fie parcurse toate etapele procedurale

„Rata de productivitate a unui astfel de sistem este preconizată pentru modernizarea a 300 km de cale ferată (cale unică) / pe an / tren. Dacă vor fi folosite două astfel de trenuri, putem estima că se vor moderniza aproximativ 600 km de cale ferată (cale unică) / an. Prin introducerea acestei noi abordări, există premisele să modernizăm 600 de km de cale ferată pe an, versus doar 500 de km modernizaţi în 13 ani”, a explicat Lucian Bode.

Bode consideră că acest “concept” reprezintă o “adevărată revoluţie” în ceea ce priveşte lucrările de modernizare a liniilor existente pe aliniamentul actual, adăugând că Guvernul doreşte să îl implementeze cât mai repede şi în România pentru a recupera decalajele de dezvoltare a căii ferate şi pentru „a aduce acest sector la un standard ridicat de funcţionare”.

„În România, din păcate, sectorul feroviar a acumulat întârzieri mari în dezvoltare şi a fost tratat ca un sector periferic de fostele guvernări. Guvernul Ludovic Orban va investi masiv în domeniul feroviar în următorii ani pentru că transportul feroviar va juca un rol important în viitorul sistem de mobilitate european”, a conchis ministrul Transporturilor.