Boc, despre Guvernul Ponta: Nu poţi să faci şi populisme şi să ai şi creştere economică

Emil Boc, Primar Municipiul Cluj Napoca
Emil Boc, Primar Municipiul Cluj Napoca (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
30.01.2013

Fostul premier Emil Boc a criticat dur Guvernul Ponta pentru că nu a pus în practică măsurile anunţate în campania electorală şi nu are o viziune orientată spre investiţii, locuri de muncă şi dezvoltare economică.

Liderul democrat-liberal a mai atras atenţia că Ponta beneficiază de măsurile economice luate în perioada în care PDL a fost la putere şi că nu a pus în practică propriile măsuri.

"Nicio măsură dintre acelea pe care noi le-am luat nu a fost înlocuită şi nicio măsură populistă propusă de USL când a fost în opoziţie nu este aplicată. Timpul ne dă dreptate că, din nefericire, viaţa economică este mult mai dură şi mai constrângătoare decât ne propunem în campaniile electorale. Acum Ponta dă cu capul de pereţi şi vede că tot ceea ce a vorbit atunci nu are acoperire în economie", a declarat Boc.

Reducerea TVA, a cotelor de asigurări la angajatori, cota regresivă de la 12 la 8%, punctul de pensie de 45% din salariul brut pe economie sunt câteva dintre promisiunile făcute de USL, care nu au fost puse în practică, a precizat Boc.

Nici cu creşterea economică previzionată pentru 2013 nu stăm mai bine, pentru că FMI a revizuit în scădere acest indicator.

"Dacă ne uităm la 2012, vedem că este în jur de zero, în comparaţie cu 2011, când am avut 2,2 la sută creştere economică. Nu poţi să faci şi populisme şi să ai şi creştere economică, aceasta este concluzia principală pe care eu o văd", a menţionat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor