BNR îi dă 56.000 lei pe an lui Isărescu, primă de vacanţă. Guvernatorul ia banii şi dacă stă acasă

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (Epoch Times Romania)
Ana Ion
03.04.2024

BNR îi dă 56.000 lei net pe an lui Mugur Isărescu primă de vacanţă. Guvernatorul ia banii şi dacă stă acasă şi nu merge în vacanţă, spun reprezentanţii Băncii pentru Newsweek. Toţi angajaţii BNR iau această primă de vacanţă pe care nu trebuie să o justifice cu deconturi.

Mugur Isărescu are unul dintre cele mai mari salarii din România. El are un venit lunar net de 56.000 de lei la care se adaugă o indemnizaţie pentru că participă la şedinţele Consiliului de Administraţie de 24.000 de lei. În total, BNR îl plăteşte pe Isărescu cu suma de 80.000 de lei pe lună. Din aceşti bani, Isărescu nu îşi plăteşte şi vacanţele.

Potrivit contractului pe care îl are cu Banca Naţională, Isărescu ia o primă de vacanţă anuală egală cu salariul. Isărescu primeşte, anual, o primă de 56.000 lei net pentru vacanţe.

Isărescu nu are nevoie să meargă în nicio vacanţă pentru a primi aceşti bani. „Prima de vacanţă” în valoare de 56.000 de lei este încasată de guvernatorul BNR când pleacă în concediu şi pentru aceşti bani nu trebui să aducă niciun act justificator. El poate sta acasă şi tot va încasa uriaşa suma.

Acest aspect a fost confirmat pentru Newsweek România de către Dan Suciu care a arătat că „nu este necesară decontarea sumelor. Ele se acordă tuturor angajaţilor BNR cu ocazia intrării în concediu de odihnă anual, conform legii”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor