Blaga: Nu vom accepta nici măcar discutarea articolului 1 din Constituţie

Vasile Blaga şi-a depus candidatura la preşedinţia PDL cu sloganul, ”Romînia dreaptă, PDL-dincolo de lozinci”
Vasile Blaga şi-a depus candidatura la preşedinţia PDL cu sloganul, ”Romînia dreaptă, PDL-dincolo de lozinci” (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
10.03.2013

PDL nu va accepta modificarea articolului 1 al Constituţiei şi nu este de acord cu nicio discuţie pe această temă, a declarat preşedintele partidului, Vasile Blaga. România este un stat naţional şi unitar, a mai precizat Blaga, după ce a fost întrebat ce părere are despre relaţiile dintre românii şi maghiarii din Harghita, în urma scandalului legat de arborarea drapelului secuiesc şi de declaraţiile privind "limba maghiară obligatorie în Miercurea Ciuc".

"PDL nu pune în discuţie articolul 1 din Constituţie. România este una, unitară. Deci, încheiem discuţiile pe tema asta. Suntem unul din partidele care nu vom accepta nici măcar discutarea articolului 1 din Constituţie. România este stat naţional unitar", a declarat Vasile Blaga.

Toţi cetăţenii României, indiferent dacă sunt de altă etnie, ar trebui să cunoască foarte bine limba oficială a statului, a mai atras atenţia Blaga.

"Ar trebui ca toţi cetăţenii României să cunoască foarte bine limba română. Eu m-aş bucura dacă aş şti limba maghiară, nevasta mea este unguroaică, dar nu ştiu maghiara, dar m-aş bucura foarte mult dacă aş şti, m-ar ajuta. Dar, oricum, pe secui şi pe ceilalţi i-ar ajuta enorm dacă ar şti limba română, şi-ar găsi mult mai uşor de lucru în tot teritoriul naţional, nu ar sta enclavizaţi într-o zonă sau alta. Deci, nu se pune problema pentru nimeni: limba oficială în acest stat este limba română şi lucrurile sunt clare", a precizat Blaga.

Preşedintele PDL a mers la Miercurea Ciuc, pentru a-şi prezenta moţiunea cu care va candida pe 23 martie pentru un nou mandat la şefia partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor