Bitcoinul cade după ce Elon Musk nu răspunde acuzaţiilor că Tesla şi-ar fi vândut activele în Bitcoin

Bitcoin
Bitcoin (Thomas Trutschel / Getty Images)

Preţul monedei cripto bitcoin a scăzut masiv, sub 45.000 de dolari SUA ajungând la 42.141 USD.

Scăderea a venit pe fondul unui schimb rapid de mesaje pe Twitter între Elon Musk şi un entuziast al criptomonedelor cu porecla CryptoWhale, care a susţinut că gigantul Tesla condus de Musk va anunţa în următorul trimestru financiar că şi-a vândut activele în Bitcoin. „Având în vedere cu cât de multă ură se confruntă Elon Musk, nu l-aş învinui”, a continuat CryptoWhale.

La început, Musk nu a făcut nimic pentru a nega afirmaţia, ci doar a spus „într-adevăr” şi ulterior a postat o captură de ecran a conversaţiei atunci când a fost întrebat cui i-a răspuns de fapt.

Însă după zece ore, miliardarul a apărut pe Twitter pentru a clarifica faptul că firma sa producătoare de autovehicule electrice nu a vândut niciun Bitcoin.

În ianuarie, Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde USD în Bitcoin, anunţ care a ridicat valoarea criptomonedei, aflată deja în creştere. Acum, însă, se pare că vremurile s-au schimbat.

Miercurea trecută, Tesla a generat o cădere a bitcoinului, anunţând că nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale electrice.

Apoi, Musk a postat pe Twitter critici asupra criptomonedelor, spunând că este un mare fan, dar că acestea dăunează mediului.

Bitcoin, criptomoneda care are cea mai mare valoare din lume, a fost criticată pentru consumul uriaş de energie electrică necesar pentru a susţine infrastructura sa, încărcând deseori reţeaua, în regiuni alimentate cu cărbune.

Criticile au devenit mai puternice în ultimele luni în legătură cu creşterea rapidă a valorii criptomonedei, nume mari precum Bill Gates atrăgând atenţia că din punct de vedere climatic „nu este un lucru excelent”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie