Biden cere directorului de informaţii să evalueze "extremismul intern"

Democraţii americani încep poliţia politică.
Avril Haynes, directorul Biroului Naţional de Informaţii al SUA
Avril Haynes, directorul Biroului Naţional de Informaţii al SUA (Joe Raedle/Getty Images)

Joe Biden a cerut directorului Biroului de Informaţii Naţionale, Avril Haynes, să evalueze "extremismul" violent intern, a declarat vineri secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

Cerinţa este una dintre cele trei părţi ale efortului iniţial de combatere a "extremismului", a spus Psaki, fără să intre în detalii asupra a ceea ce Casa Albă consideră "extremism".

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

Avril Haines, directorul serviciilor de informaţii naţionale, va colabora cu FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă la o evaluare care se va baza pe analize din partea întregului cabinet şi, după caz, a "organizaţiilor neguvernamentale" - deşi nu este clar care sunt acestea.

„Punctul cheie este că dorim o analiză bazată pe fapte pe care să putem modela politica. Acesta este cu adevărat primul pas al procesului şi ne vom baza pe oficialii noştri de aplicare a legii şi de informaţii pentru a furniza această analiză”, a declarat Psaki reporterilor de la Casa Albă din Washington.

Noua evoluţie se bazează pe teoria conform căreia "extremismul" intern este o ameninţare în creştere, intens promovată de Partidul Democrat în ultimele 12 luni, şi care a fost accelerată după evenimentele din 6 ianuarie.

După incidente, Joe Biden a ieşit în public şi a etichetat persoanele care au intrat ilegal în Capitoliu drept "terorişti".

„Atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului şi moartea şi distrugerile tragice care au avut loc au subliniat ceea ce ştim de mult: ascensiunea extremismului intern este o ameninţare gravă şi în creştere pentru securitatea naţională. Administraţia Biden va confrunta această ameninţare cu resursele necesare şi o va rezolva”, a spus Psaki.

Citiți și De ce nu vorbeşte nimeni de legăturile comuniste ale Kamalei Harris, în afară de Trump?

Celelalte două mari iniţiative "iniţiale" de lucru, în cadrul campaniei sunt: construirea unui departament în Consiliul Naţional de Securitate care să se concentreze pe combaterea extremismului şi coordonarea părţilor relevante ale guvernului pentru a susţine eforturile de abordare a acestuia.

Haines a fost întrebată despre modul în care va aborda "terorismul intern de dreapta" în timpul audierii de confirmare de la începutul acestei săptămâni.

„Recunoscând că aceasta este o problemă majoră în ţară”, a răspuns ea. „Comisia pentru informaţii, desigur, nu ar putea fi vârful într-o chestiune precum terorismul intern. Mă aştept ca acest lucru să intre în atenţia FBI-ului şi a Departamentului de Securitate Internă, iar comunitatea de informaţii le poate oferi sprijin cu privire la aceste probleme, sper ca sprijin critic. Sprijin atât în ceea ce priveşte identificarea conexiunilor dintre actorii terorişti interni şi actorii internaţionali, cât şi în contextul naţionalismului alb.”

Haines a spus că înţelege că există unele legături între actorii interni şi internaţionali.

„Am nevoie, dacă se confirmă, să mă pun pe treabă şi să fiu mai bine informată, pe baza informaţiilor clasificate disponibile cu privire la aceste întrebări”, a spus ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe