Becali: Am vorbit cu Hrebenciuc. Şi mi-a zis: "Măi nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi"

Gigi Becali (Screenshot)
Loredana Diacu
23.10.2024

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, în prezent candidat la parlamentare pe listele AUR, a vorbit la Realitatea TV că Viorel Hrebenciuc, personaj considerat cândva eminenţa cenuşie a PSD, i-a spus că social-democraţii vor să-l bage pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Intrarea în turul 2 cu George Simon l-ar avantaja pe Marcel Ciolacu, el mizând pe faptul că inclusiv electoratul anti-PSD ar vota cu el, într-o reeditare a scenariului Iliescu - Vadim.

Redăm dialogul moderatoare - Becali

Becali: Eu am vorbit şi cu Hrebenciuc. Şi mi-a zis: Măi nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi. Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate.

Anca Alexandrescu: Dar Hrebenciuc în ce calitate a venit să vă spună asta?

Gigi Becali: Hrebenciuc este prietenul meu. A rămas singurul prieten adevărat din toţi, e un mare caracter. I-am zis „Dar după aia în turul doi să nu vă apucaţi să îl atacaţi pe Simion. Să îi lăsăm să se bată, să vedem cine e mai puternic”. A zis o să îl bată măr, pentru că Ciolacu nu e politician, e şi el un băiat pe acolo.

Uite îţi spun eu cum îl bagă pe Simion în turul doi. Ai văzut ce se zice despre Geoană? Curvăsăraie, amantlâc, când colo el era cu nevasta-sa. Ce fac ei? Zic „hai să îi atacăm pe toţi candidaţii şi să rămână numai Simion în turul doi”.

Becali a mai susţinut că, dacă Ciucă intră în turul 2, el o să îl susţină pe Ciucă.

Anca Alexandrescu: Nu mi-aţi zis nimic despre Nicolae Ciucă.

Gigi Becali: Dacă o să apară Ciucă pe locul doi, eu o să ies în campanie cu el. Eu i-am spus lui Rareş: Măi Rareş, eu i-am promis lui George Simion, şi acuma sunt cu George, dar dacă va intra Ciucă în turul doi, ies la campanie cu el în fiecare zi.

Anca Alexandrescu: Deci înseamnă că aveţi ceva cu domnul Ciolacu.

Gigi Becali: Îţi dau cuvântul meu de onoare, nu am nimic cu el. Dar e posibil, s-ar putea să iasă. Dar m-am gândit: Cum să fie omul ăsta preşedinte în ţara mea. Vouă vă vine să credeţi? În primul rând nu ştie să vorbească. Hrebenciuc râde când îi zic.

Anca Alexandrescu: Domnul Hrebenciuc e cu Geoană sau cu Ciolacu?

Gigi Becali: Păi dacă nu ţin secrete, atunci să zic secretele lor. Hai că nu le ţin, că şi aşa a zis el că nu ţin secrete. O să se supere Viorel, dar o să râdă. M-a sunat Viorel acum vreo trei luni: Măi Gigi, pe cine susţinem la prezidenţiale? Eu i-am promis lui Simion, dar dacă deocamdată nu candidează, hai să-l susţinem pe Geoană. Am zis ”Are staff, are legătura cu macedonii, hai să îl susţinem.” După o anumită vreme a zis că nu s-au mai înţeles, că trebuia să candideze el, Geoană, pentru PSD, şi acum e cu ruşii. Dar nu văd nicio poză de-a lui Ciolacu cu Omar Haissam. Scoateţi-o la televizor.

Anca Alexandrescu: Staţi un pic, domnul Becali, că am făcut cerere la penitenciarul Jilava să fac interviu cu Omar Haissam. Eu. Acum o lună de zile. Iniţial mi-a transmis Omar Haissam că vrea să facă, după care mi-a venit răspuns că refuză domnul Haissam să facă interviu.

Gigi Becali: Păi să spun de ce. Că au intervenit pe linie de informaţii, că ei sunt acum PSD-ul, cam au puterea. Mai repet încă o dată. N-am nimic cu el, i-am dat doar un răspuns. Şi închid aici. Dacă cumva văd că mâine începe să facă nu ştiu ce putere, o să-i arăt ce înseamnă opoziţia. O să-i arăt. Că presa de abia aşteaptă să vină după mine.

Deci n-am nimic cu el, nu mă interesează, nu candidez eu, n-am treabă. Eu pe Simion îl susţin cât pot eu să-l susţin, doar atâta îl rog pe domnul Ciolacu să-şi vadă de treaba lui şi punct. Să oprim aici.

Am zis că sunt un bun creştin, sunt totuşi un om păcătos, mândru şi nu rezist, în loc să întorc cu obrazul celălalt, dau doi pumni. A zis ceva, i-am răspuns şi eu. Aşa i-am răspuns şi lui, ca să se înveţe minte şi să o lăsăm aici, mai bine, zic eu. Şi îl rog să o lase aici, dar sincer, nu cu ascunzişuri, că după aia zic eu mai multe. Nu numai alea, nu numai alea care ştiţi voi. Ştiu şi altele eu, nu numai ce ştiţi voi. Eu ştiu unele pe care voi nu le ştiţi. Nu aveţi de unde să le ştiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor