Bătrână răpită din Italia de îngrijitoarea sa şi ţinută cu forţa în România. Cum a reuşit să scape din acest coşmar

Carabinieri italieni (Youtube - captură ecran)
Andrei Popescu
05.01.2024

O badantă româncă a fost plasată în arest la domiciliu în Italia, fiind acuzată de abuz şi deturnare de fonduri. Femeia este acuzată că a ţinut-o sechestrată în România, timp de şapte ani, pe bătrâna pe care o îngrijea şi i-a luat peste 300.000 de euro din cont, relatează Ziare.com, citând un raport La Stampa.

Italianca pensionară, în vârstă de 80 de ani, a fost luată din Italia şi dusă în România unde a fost ţinută închisă în casa mamei badantei. În toată această perioadă de coşmar, bătrâna nu a avut acces la telefon pentru a contacta pe cineva din Italia.

Potrivit sursei citate, calvarul bătrânei s-a încheiat joi, când poliţia judiciară a procuraturii din Asti a arestat-o pe badantă, o româncă în vârstă de 47 de ani, acuzată de înşelăciune faţă de o persoană incapabilă şi deturnare de fonduri.

De asemenea, conform anchetei organelor italiene, românca a reuşit să sustragă 317.000 de euro din conturile victimei, dintre care 149.000 de euro au fost investiţi în achiziţionarea unei tutungerii din provincia Cuneo, gestionată de rudele sale şi pusă recent la vânzare de către autoarea înşelăciunii.

Conform site-ului citat, situaţia a luat o nouă întorsătură în vara anului 2023, când bătrâna a fost adusă înapoi în Castagnole Lanze. La întoarcerea acasă, pensionara a descoperit că locuinţa ei fusese complet renovată, dispărând astfel amintirile unei vieţi, iar într-o porţiune a locuinţei se mutaseră permanent câţiva membri ai familiei îngrijitoarei românce, fără să plătească chirie.

În cele din urmă, bătrâna, în ciuda afecţiunilor de care suferă, a reuşit să ajungă la sediul carabinierilor unde a relatat coşmarul prin care a trecut în ultimii şapte ani.

Bătrâna le-a spus poliţiştilor că o angajase pe româncă în 2014 pentru a o ajuta în treburile casnice şi pentru îngrijirea soţului ei, grav bolnav, care a decedat în 2015. Totuşi, îngrijitoarea a profitat de slăbiciunile fizice şi mintale ale văduvei pentru a rămâne în casa acesteia, obţinând chiar o procură generală şi o delegaţie bancară.

De asemenea, investigaţia a mai dezvăluit că românca se pregătise chiar şi pentru eventualitatea decesului victimei, făcându-se beneficiara unei poliţe de viaţă de 120.000 de euro şi a unui testament în care era numită unică moştenitoare.

Poliţiştii italieni au demarat o anchetă pentru a localiza fondurile sustrase, deşi se crede că o bună parte dintre acestea au fost probabil deja cheltuite şi nu vor mai putea fi recuperate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor