Băsescu: Demiterea lui Voiculescu, mai mult decât justificată. L-aş fi demis şi pe Barna dacă eram în locul lui Cîţu

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri seara, la România TV, că, dacă ar fi fost în locul premierului Florin Cîţu, l-ar fi demis şi pe vicepremierul Dan Barna, „la pachet” cu Vlad Voiculescu. Băsescu susţine că demiterea lui Voiculescu este „mai mult decât justificată”.

„Eu îl demiteam şi pe vicepremierul care are în coordonare Ministerul Sănătăţii. Sunt trei vicepremieri şi fiecare are în coordonare nişte ministere. Trebuiau să plece la pachet. Barna. Dacă Barna era responsabil de Sănătate, să-i fie de bine. Trebuia să plece şi el”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat i-a reproşat premierului Cîţu că a fost prea îngăduitor cu miniştrii cabinetului său şi că tocmai de aceea aceştia şi-au permis să acţioneze pe cont propriu, independent de şeful lor direct.

„Este un Guvernu în care autoritatea nu funcţionează. Mie îmi pare rău să spun lucrul ăsta despre Cîţu. Dar adevărul este că a permis miniştrilor, iar unii miniştri s-au luat în serios, să acţioneze independent de guvern, independent de premier ceea ce este inadmisibil într-o societate în care totuşi administraţia funcţionează cu reguli precise. Nu e posibil. Ce s-a întâmplat ieri cu acel ordin este în afară de orice imaginaţie ca mod de funcţionare a unei administraţii”, a subliniat Băsescu.

Europarlamentarul a mai adăugat că în situaţia dată, este vorba despre “oameni care habar n-au cum funcţionează administraţia”.

„Discutăm despre oameni care habar n-au cum funcţionează administraţia. Nu poţi să introduci măsuri restrictive pe teritoriul României nici măcar într-un cătun fără aprobarea premierului, că atunci fiecare ministru, gândiţi-vă că cel de la Transporturi stabileşte el că nu se mai circulă pe drumurile naţionale vinerea şi sâmbătă, cel de la Aviaţie zice că niciun avion nu mai aterizează cinci zile pe săptămână. Nu există aşa ceva în administraţie. În administraţie este un singur om care culege toată informaţia şi dă “DA”-ul final, iar ăsta este premierul. Nu poţi să iei măsuri la nivel naţional fără aprobarea premierului. [...] Când e vorba de ordine de reglementare [...], este un ordin care reglementează viaţa de zi cu zi a 20 de milioane de români. E o nebunie să spui că nu trebuie aprobarea premierului”, a mai precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne