Băsescu critică UE pentru slaba reacţie în faţa agresiunii lui Putin: Să nu ne mire dacă următoarea ţintă va fi o ţară UE

Traian Băsescu (Epoch Times România)
Ana Ion
25.02.2022

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu - actualmente europarlamentar PMP - critică refuzul Occidentului de a scoate Rusia din sistemul SWIFT. Într-o postare extrem de acidă pe Facebook, Băsescu acuză Occidentul că e mai interesat de bani decât de soarta ucrainenilor zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti.

Băsescu mai avertizează că în lipsa unei reacţii ferme, următoarea ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE, dar şi atunci, opinează el, UE ar putea reacţiona cu aceeaşi indiferenţă.

"Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit!

O ruşine fără margini,

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT, care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.

Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.

Sigur că o astfel de măsura este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.

Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromis şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou 'business as usual', pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.

Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la München din 1938, iar Germania şi Italia sunt primele care trebuie să-şi amintească", scrie, pe Facebook Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor