Băsescu, către românii care vor să vină acasă de Paşte: Nu e de joacă! Carantina este obligatorie

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1TV, în contextul agravării epidemiei de coronavirus şi a apropierii Sărbătorilor Pascale, că nicio persoană nu ar trebui să intre pe teritoriul României fără să stea în carantină timp de 14 zile. Băsescu a precizat că, în acest sens, trebuie contactate toate hotelurile din ţară.

“Trebuie contractate toate hotelurile din ţara asta şi nimeni nu intră fără să treacă prin 14 zile de carantină. Dacă vrem să fim serioşi. Dacă nu, o să mergem pe varianta «las' că merge şi aşa», specifică nouă, numai că de această dată nu este un şurub, ci discutăm despre vieţi de oameni. Despre securitatea sănătăţii cetăţenilor români. Nu e de joacă. Deci cele mai severe măsuri – le spun severe, dar ele pot fi numite la fel de bine cele mai sigure – trebuie aplicate”, a afirmat Băsescu.

De asemenea, europarlamentarul PMP a ţinut să sublinieze că, în acest moment, carantina este obligatorie pentru toţi cei care vin în România, în special în condiţiile în care “Italia şi Spania s-au declarat integral suprafeţe de carantină”.

Remarcile fostului şef de stat vin în contextul în care, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că vârful epidemiei de Covid-19 în România este aşteptat pentru a doua jumătate a lunii aprilie şi ar putea însemna aproximativ 10.000 de cazuri confirmate. Potrivit ministrului, situaţia va escalada şi din cauza numărului mare de români reveniţi în ţară din zonele de risc.

“Creşterea cifrelor ar putea fi determinată şi de faptul că până acum s-au întors din străinătate în ţară în jur de 200.000 de români, dar până de Paşte sunt aşteptaţi să sosească încă pe atâţia”, a afirmat Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

În plus, Tătaru le-a transmis românilor care vor să se sustragă carantinei în care sunt puşi la întoarcerea în ţară că, dacă nu reuşesc să se gândească la propria sănătate, cel puţin să aibă respect pentru bătrânii şi copiii a căror sănătate le-ar periclita-o dacă nu respectă regulile de izolare impuse în condiţiile epidemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne