Baschet feminin: A doua finalistă a Diviziei A se decide sâmbătă, la Arad

(JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.04.2012

După calificarea aşteptată a CS Municipal Târgovişte în finala ediţiei 2011-2012 a Campionatului Naţional Divizia A de baschet feminin, ICIM Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" şi CSM Satu Mare îşi vor disputa sâmbătă seară, la Arad, cel de al doilea loc al finalei.

Meciul decisiv se va juca pe parchetul Sălii „Victoria", începând cu ora 18,00, scorul general al semifinalei care se dispută după sistemul "cel mai bun din trei jocuri" fiind de 1-1, după ce arădencele au câştigat primul joc cu scorul de 61-54, iar al doilea a revenit sătmărencelor cu scorul de 68-58.

Partida de sâmbătă se anunţă a fi, la fel ca şi precedentele confruntări, una echilibrată, ambele combatante dorindu-şi victoria şi, implicit, accederea în finală. ICIM-ul, care va evolua pe teren propriu, va beneficia de sprijinul publicului arădean, aşteptat să umple până la refuz tribunele Sălii Polivalente. Galeria arădeană, va avea însă de „învins" entuziasta şi gălăgioasa galerie din Satu Mare, care îşi va însoţi favoritele la Arad.

De menţionat că, potrivit calculelor hârtiei, echipa pregătită de profesorul Dan Moraru are şi un ascendent moral asupra adversarei sale, raportul jocurilor directe din acest sezon fiindu-i favorabil, însă oricum, superioritatea uneia sau alteia dintre cele două echipe urmează să se tranşeze pe terenul de joc.

De menţionat că în niciuna din tabere nu se anunţă probleme de efectiv, aşa încât cei doi antrenori se vor putea baza pe cele mai valoroase jucătoare ale lotului de care dispun.

"Presiunea este pe noi, adversarele având un ascendent moral asupra noastră după ce ne-au învins miercuri, la Satu Mare, în cel de al doilea joc al semifinalei, dar sper ca ambiţia elevelor mele să conteze decisiv. Oricum, va fi un alt meci cu palpitaţii, însă am încredere că vom câştiga. Iar în condiţiile date, faptul că vom reuşi să câştigăm o medalie devine o performanţă foarte mare, care va fi cu atât mai valoroasă cu cât strălucirea medaliei va fi mai intensă", a declarat vineri profesorul Dan Moraru.

Cel de al treilea joc, cel decisiv al semifinalei dintre ICIM UVVG Arad şi CSM Satu Mare, va fi arbitrat de o brigadă formată din Doru Vinaşi (Cluj-Napoca) şi Marius Udrică (Craiova), observator fiind delegat Radu Drăgănescu (Bucureşti), comisar FIBA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor