Barna: Domnilor Ciolacu, Cîţu şi Ciucă, aveţi o majoritate uriaşă şi nicio scuză în faţa familiilor care lună de lună plătesc tot mai mult

Dan Barna
Dan Barna

Deputatul USR Dan Barna a solicitat luni, via Facebook, demisia sau demiterea ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză că a asistat pasiv la generarea crizei din domeniul pe care îl gestionează.

"Domnilor lideri ai coaliţiei, reveniţi cu picioarele pe pământ. Nu de mult, atunci când unii dintre voi eraţi în opoziţie, nu mai pridideaţi de îngrijorare ipocrită. Acum aţi transformat chestiunea facturilor la energie în meci pur politic, iar populaţia suferă. Domnilor Ciolacu, Cîţu şi Ciucă, aveţi o coaliţie mamut, o majoritate uriaşă în Parlament şi nicio scuză în faţa familiilor care lună de lună plătesc tot mai mult. În chestiunea energiei, singura voastră preocupare a fost să umpleţi ANRE de sinecurişti inutili. În ceea ce îl priveşte pe ministrul Virgil Popescu, cel care a asistat pasiv la generarea acestei crize, el trebuie înlocuit rapid", a declarat Dan Barna.

Liderul USR a explicat că, fie că e vorba de demisie sau demitere, oricare soluţie ce poate readuce competenţa în Ministerul Energiei este bună.

"Nu, nu puteţi pretinde că nu aveţi soluţii. Vi le-am oferit. Le-aţi refuzat. Acum începeţi să acceptaţi că sunt bune", a subliniat Dan Barna, amintind mai jos măsurile propuse de USR.

Măsurile USR pentru ieşirea din criză

- Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică şi gaze naturale pentru consumatorii casnici şi non-casnici, pe o perioadă de 6 luni, şi eliminarea accizei pe energie electrică.

- Credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creşterea facturii la energie şi gaze naturale.

- Exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic.

"Nu trebuie să ne recunoaşteţi meritele, dar sunteţi obligaţi să interveniţi rapid în chestiunea facturilor. Aveţi o datorie faţă de români. Mai întâi rezolvaţi problema facturilor, apoi vă puteţi certa cât doriţi", a conchis Dan Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne