Avertizor care a făcut publice rapoarte despre OZN-uri acuză hărţuire din partea unor oficiali ai Pentagonului

Clădirea Pentagonului, Washington DC, 26 decembrie 2011
Clădirea Pentagonului, Washington DC, 26 decembrie 2011 (-/AFP via Getty Images)

Luis Elizondo, fost oficial al Pentagonului care a făcut publice rapoarte legate de fenomenul OZN, susţine că armata SUA, inclusiv un oficial senior, îl supune unei campanii coordonate pentru a-l intimida şi defăima, transmite Guardian.

Elizondo a fost şef al programului avansat de identificare a ameninţărilor aerospaţiale (AATIP) al guvernului SUA, care a fost desfiinţat în 2012. Cinci ani mai târziu, Elizondo a făcut publice trei videoclipuri care prezentau fenomene aeriene inexplicabile, ulterior confirmate de către militari şi devenind subiectul unor anchete.

Potrivit Politico, Elizondo a depus o plângere de 64 de pagini pe 3 mai la biroul inspectorului general (IG) al Departamentului Apărării, acuzând mai multe persoane de defăimare, interferând cu posibilitatea de a obţine un loc de muncă şi afectându-i autorizaţia de securitate.

„Elizondo susţine că există persoane din Departamentul Apărării care, de fapt, îl atacau şi îl calomniau public, folosind greutatea autorităţii funcţiilor pe care le deţin pentru a-l denigra şi discredita, interferând cu demersurile sale de obţinere a unui loc de muncă", a declarat avocatul lui Elizondo, Daniel Sheehan.

Plângerea depusă include zeci de documente justificative şi acuză pârâţii de „activităţi răuvoitoare, dezinformare coordonată, abateri profesionale, represalii datorate activităţii de denunţare şi ameninţări explicite comise de anumiţi oficiali ai Pentagonului la nivel înalt”.

Potrivit echipei de avocaţi a lui Elizondo, el s-a întâlnit de mai multe ori cu Inspectorul General al Pentagonului şi deţine documente justificative, inclusiv e-mailuri şi documente publice, „care sugerează un efort coordonat pentru a ţine departe adevărul de poporul american, contestându-mi în acelaşi timp reputaţia de fost ofiţer de informaţii al Pentagonului.”

Elizondo susţine că într-un incident care a avut loc la scurt timp după ce a părăsit poziţia guvernamentală, un înalt funcţionar l-a notificat că „voi spune oamenilor că eşti nebun şi ar putea avea un impact asupra autorizaţiei de securitate”.

"Am răspuns ... spunându-i că poate întreprinde orice acţiune pe care o consideră necesară, dar că nu sunt afectat mental şi nici nu mi-am încălcat vreodată jurământul de securitate", a declarat Elizondo în plângere.

Plângerea mai susţine că a existat o campanie aparentă de dezinformare care implică bloggeri pe internet cărora li s-a spus că Elizondo nu are atribuţii în AATIP şi că nu a studiat OZN-urile.

„Mai mulţi bloggeri pe internet au fost înştiinţaţi ... că nu aveam nicio funcţia în AATIP şi că AATIP nu implică studiul UAP-urilor”, a declarat Elizondo pentru IG. „Drept urmare, bloggerii au început să răspândească informaţii care mă acuzau că mint [cu privire la activitatea mea profesională, n.r]”.

The Epoch Times a contactat Pentagonul pentru comentarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe