Autostrăzile M1 spre Austria şi M7 spre Croaţia, blocate

(SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
15.03.2013

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor oferite la ora 11: 30 (ora locală) de IGP Ungaria, sunt blocate autostrăzile M1 spre Austria şi M7 spre Croaţia.

De asemenea, există drumuri naţionale şi şosele blocate, în special în judeţele aflate în vestul Ungariei (Komarom-Eszergom, Veszprem, Somogy, Tolna), potrivit sursei citate.

IGP nu a putut preciza când vor fi deblocate cele două autostrăzi.

Misiunea diplomatică de la Budapesta a primit 40 de apeluri pe telefonul de urgenţe şi 30 de apeluri direct la secţia consulară, de la emiterea alertei meteo.

Numărul estimat al cetăţenilor români blocaţi pe şoselele ungare este de ordinul sutelor.

Numărul autocarelor blocate care se află în contact cu ambasada este de şase.

Sursele citate mai spun că doi cetăţeni români au suferit răni minore care nu au necesitat internarea.

Potrivit informaţiei oferite de autorităţile maghiare, se lucrează cu pluguri în vederea deszăpezirii, care sunt urmate de autobuze pentru preluarea persoanelor blocate în trafic.

MAE reaminteşte cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Ungaria că autorităţile rutiere şi poliţia ungară au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu îşi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în localităţile apropiate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor