"Au încălcat aproape un sfert din Codul Penal!"- Cîţu publică "lista ruşinii". În top: Dragnea, Vâlcov, Teodorovici

Liviu Dragnea la Inalta Curte
Liviu Dragnea la Inalta Curte (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a prezentat, vineri, pe pagina sa de socializare, o "listă a ruşinii" cu oficialii pe care îi consideră responsabili de "Operaţiunea Pilonul II de pensii private" şi promite că vor urma plângeri penale atunci când liberalii vor prelua guvernarea.

"Lista ruşinii! Români care fură de la români. Exact acum un an vă spuneam că Dragnea o să vă fure banii din pensiile private. Am avut dreptate. Încă o lecţie pentru trompetele sinecuriste ale PSD-ului. Ieri la ordinul lui Dragnea guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care pune cruce administrării private a pensiilor în România", a declarat Cîţu.

Mai mult, senatorul susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară este "părtaşă la acest jaf".

"Ce 'analiză' a făcut ASF de a fost de acord să reducă cerinţele de capital social TOCMAI pentru investiţii în proiectele PPP ale Guvernului? Acest tip de investiţii, cu grad mare de risc de FALIMENT, cer mai mult capital nu mai puţin. Mai ales când este vorba de un Guvern fără experienţă în acest domeniu. Conducerea ASF va da un răspuns în Parlament!", a precizat Cîţu.

În acest context, liderul liberal anunţă că a decis că "e momentul să îi facem să răspundă pentru asta".

"Nu credeam că voi face acest lucru vreodată. Astăzi deschid public o listă cu persoanele care v-au confiscat banii din pilonul II de pensii: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan, Cristian Socol, Dan Armeanu, Viorel Badea, Olguţa Vasilescu, Marius Budaăi. Lista rămâne deschisă. Toţi cei de pe listă au încălcat aproape un sfert din Codul Penal. Faptele lor fiind agravante pentru că au premeditat acest jaf", a afirmat Cîţu.

Potrivit liberalului, în primele zece zile după preluarea guvernării de PNL, toţi cei de pe listă vor primi plângeri penale.

"Locul lor este alături de Dragnea. În PNL, mai multe departamente lucrează pentru a crea o asociaţie formată din cei 7 milioane de păgubiţi ca aceştia să-şi (poată) recupera prejudiciul. Mă adresez acum celor 7 milioane de beneficiari ai pilonului II de pensii. Duminică mergem la VOT! Nu uitaţi că PSD v-a furat banii de pensii", a conchis Cîţu.

Reacţia liberalului vine a doua zi după scandalul provocat de ordonanţa de urgenţă a Guvernului Dăncilă, prin care este desemnat un administrator special pentru Pilonul II în situaţia în care administratorii privaţi pleacă din ţară, ceea ce, în viziunea liberalului, înseamnă premeditarea naţionalizării pensiilor private. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne