Asociaţie de procurori cere oficial PSD să dezvăluie dacă judecătoarele CSM Baltag şi Oprina sunt membre de partid

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Asociaţia "Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor" cere oficial PSD să comunice dacă judecătoarele Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, sunt membri ai Partidului Social-Democrat. Reacţia vine ca urmare a "poziţiilor publice" pe care le-au avut cele două reprezentante CSM.

"În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicităm să ne comunicaţi dacă doamnele judecător Gabriela Baltag şi Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, dacă acestea au achitat cotizaţia la zi, dacă au făcut donaţii formaţiunii politice ori au primit donaţii din partea acesteia, dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică", se arată în adresa oficială transmisă PSD-ului de către asociaţia de magistraţi.

Asociaţia "Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor" a subliniat că informaţiile privind calitatea de membru de partid sunt informaţii de interes public, având în vedere funcţia de judecător a celor două doamne.

"Informaţiile privind întâlnirile cu reprezentanţii partidului sunt, de asemenea, informaţii necesare pentru a înţelege dacă e vorba de o perpertuă coincidenţă sau de un real devotament în preluarea de acestea, în alocuţiunile publice, a mesajelor PSD", se mai arată în documentul citat.