Armand vine cu noi acuzaţii de fraudă: Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, să pună mâna pe bani şi să fure în linişte

Clotilde Armand (Facebook/clotildearmand.ro)
Andrei Popescu
14.06.2024

Primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a reluat vineri dimineaţă acuzaţiile de fraudă electorală, susţinând că 110 procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma Autorităţii Electorale Permanente (AEP), motiv pentru care a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările “care demonstrează acest jaf”.

“Oameni buni, 110 de procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP! Am solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările care demonstrează acest jaf”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Armand a susţinut că a demonstrat “matematic” că liderii PSD şi PNL au fraudat alegerile pentru a pune mâna pe bani:

“Aşa vor Ciolacu şi Ciucă să câştige, aşa vor să pună mâna pe bani şi să fure în linişte. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat şi nu are nicio legitimitate”.

Armand îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, care şi-a proclamat deja victoria.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că în şedinţa de miercuri, 12 iunie, a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de Clotilde Armand, primăriţa USR a Sectorului 1 care a candidat pentru un nou mandat.

Acuzaţii de fraudă electorală a lansat şi Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2 şi candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, care a anunţat, în noaptea de miercuri spre joi, că în urma renumărării efectuate în două secţii a recuperat aproape 300 de voturi.

USR a transmis că este alături de Clotilde Armand şi Radu Mihaiu până la capăt, adăugând că “fiecare vot trebuie numărat corect”.

“Radu Mihaiu a depus cereri de renumărare pentru peste 30 de secţii în care s-au găsit voturi raportate greşit sau pur şi simplu au dispărut voturi. Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu aceste voturi. Pentru o cerere depusă luni, în legătură cu Secţia 544, în care comisia de numărare a recunoscut ÎN SCRIS că a transcris greşit procesul-verbal, Biroul Electoral al Sectorului 2 REFUZĂ renumărarea.

Clotilde Armand a cerut renumărarea pentru 80 de secţii. În singura secţie în care a fost acceptată renumărarea, frauda a fost confirmată: 195 de voturi pe care le primise Clotilde Armand fuseseră transferate din pix către candidatul Blocului Suveranist Român. Astfel de situaţii sunt plauzibile în zeci de secţii de votare”, a declarat USR într-un comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor