Antonel Tănase: Partidul cu maşini de 2000 cmc înmatriculate în Bulgaria vrea o ţară ca afară prin impozitare progresivă

Antonel Tănase
Antonel Tănase (sgg.gov.ro)

Deputatul Antonel Tănase (Forţa Dreptei), îi ironizează pe Marcel Ciolacu pentru ideea introducerii impozitării progresive. Într-o amplă postare pe Facebook dedicată acestui subiect, Tănase susţie că în spatele ideii propuse de PSD este multă demagogie (şi ipocrizie) şi transmite că soluţiile pentru ca bugetul să aibă mai multe încasări sunt cu totul altele.

Redăm postarea fostului liberal:

"Mi se pare cel puţin interesant, dacă nu chiar hilar cum Marcel, preşedintele partidului cu maşini de 2000 cmc înmatriculate în Bulgaria, vrea o ţară ca afară prin impozitare progresivă.

Marcel, dacă ne luăm după numerele din parcarea de pe Strada Izvor 2-4, avem deja o ţară ca afară, şi anume ca Bulgaria.

Toată isteria asta demagogică referitoare la bogaţii care trebuie să plătească mai mult pentru că sunt bogaţi ar fi amuzantă, dacă nu ar fi îngrijorătoare.

Păi în primul rând, dragă Marcel, există două tipuri de bogaţi în România:

1. Bogaţii care îşi ţin banii şi diamantele pe la mătuşi, foste soţii, în conturile bancare ale copiilor minori sau la soare într-un offshore, bogaţi care nu sunt atinşi de nicio cotă, fie unică sau progresivă.

2. “Bogaţii” care muncesc de dimineaţă până seară, plătesc taxe, creează locuri de muncă şi duc ţara pe umeri, bogaţi care nu vor mai avea niciun motiv să muncească mai mult, să angajeze mai mult, să plătească taxe mai mari, pentru că deşi muncesc mai mult, câştigă ca şi cum ar munci mai puţin.

Marcel, am simplificat pentru tine treaba cu bogaţii pentru că, pentru PSD, “bogaţii” au fost dintotdeauna marea problemă a României, adică corporaţiile, antreprenorii şi liber profesioniştii. În schimb bogaţii cu extrase de cont din Cipru au fost mereu protejaţi şi evitaţi de controalele în urma cărora ceilalţi “bogaţi” s-au trezit cu popriri aberante pe conturi, pentru datorii uriaşe chiar şi de trei lei.

Marcel, dacă vrei o ţară ca afară, hai să începem prin a plăti impozite în România.

Apoi, bani se mai pot strânge după ce jumătate dintre plimbătorii de dosare cu şine de prin instituţiile Statului dispar. Mă refer aici la tot felul de consilieri, sfătuitori, verişori şi cumnate care au o singură abilitate notabilă: ştiu să folosească xeroxul. Ăştia sunt o ruşine şi pentru funcţionarii publici care muncesc pe bune, de dimineaţă până seara, şi pentru corporatiştii care îşi pun alarma la 7. Dacă te vei concentra pe digitalizare, trepăduşii dispar, banii se adună, toată lumea e fericită. Mai ales românii.

Apoi hai să vorbim despre proprietate, căci proprietăţile sunt palpabile, la vedere şi se pot măsura în mp. Cine are vile să plătească mai mult, căci asta înseamnă că nivelul de trai este direct proporţional cu numerele din cont şi deci, justificabil pentru taxe mai mari.

Hai să fim atenţi la vamă când intră camioane cu produse de contrabandă, hai să impozităm mai mult tutunul, alcoolul sau fast food-ul.

Hai să fim, în general, mai deştepţi şi să lăsăm cota unică în pace. Pentru că prin cotă progresivă, singurii care vor fi pedepsiţi sunt românii care muncesc.

Ştiu că cei care reuşesc prin mintea, puterile şi resursele proprii au stat mereu în gât PSD-ului, de asta încercaţi să îi umiliţi de câte ori aveţi ocazia.

Ştiu că oamenii ăştia nu pot fi cumpăraţi cu un concert “gratuit” şi un grătar “ad hoc”, de asta încercaţi să îi faceţi să plece sau să renunţe.

Ştiu că vă pregătiţi pentru 2024 dând impresia că sunteţi alături de categoriile defavorizate, însă dacă loviţi în antreprenori, liber profesionişti şi corporaţii, nu veţi mai avea cu ce să mituiţi “oamenii de rând”, că nu veţi mai avea de unde colecta taxe.

Cele mai puternice state sunt cele cu cotă unică, Marcel. Dintr-un motiv simplu: când munceşti, vrei să câştigi. Câştigă antreprenorul, câştigă şi Statul, câştigă cei care au nevoie de sprijin social.

Ştiu că e greu de înţeles treaba cu munca, dar profitul face economia să meargă, nu taxarea aberantă a celor care vor şi pot mai mult.

Să ne reauzim sănătoşi!
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne