Anonymous îi declară război lui Putin: Veţi simţi furia totală a hackerilor lumii. Secretele tale nu vor mai fi sigure

Vladimir Putin şi Anonymous
Vladimir Putin şi Anonymous (Getty Images)
Andrei Popescu
27.02.2022

Grupul de hackeri Anonymous l-a avertizat, sâmbătă, pe preşedintele rus Vladimir Putin, trasmiţându-i, într-un mesaj video, că războiul pe care l-a început în Ucraina nu îl va putea câştiga indiferent cât de “puternic se crede a fi”. Mai mult, Anonymous l-a mai ameninţat pe Putin că va simţi “furia totală a hackerilor din întreaga lume” şi că secretele sale nu vor mai fi în siguranţă.

În continuare, redăm mesajul Anonymous:

“Bună, cetăţeni ai lumii. Acesta este un mesaj către Vladimir Putin. Domnule Putin, invazia continuă din Ucraina arată că regimul dumnevoastră nu respectă drepturile omului sau autodeterminarea vecinilor voştri. În ultimele câteva zile, a fost lansată o invazie totală, cartiere cu civili au fost bombardate şi oameni nevinovaţi au fost ucişi. Refugiaţii fug din calea violenţelor iar ucrainenii trebuie să se înroleze. Este o situaţie generală urâtă şi dumneavoastră sunteţi instigatorul.

Aţi criticat armata americană şi NATO pentru ocupaţiile şi bombardamentele lor din Orientul Mijlociu, ceea ce este o critică corectă, dar aţi demonstrat că nu sunteţi mai bun decât guvernele imperialiste pe care le criticaţi şi întreaga lume poate vedea dincolo de propaganda voastră. Chiar şi cetăţenii pe care susţineţi că îi protejaţi sunt cu totul împotriva războiului şi protestează în zeci de oraşe importante din Rusia. Răspunsul dumneavoastră tiranic la manifestanţii anti-război ruşi va declanşa noi tulburări în rândul poporului rus, care suferă consecinţele acţiunilor dvs. prosteşti. Sancţiunile îi vor afecta pe cetăţenii dumneavoastră mai mult decât vă vor afecta pe dumnevoastră, motiv pentru care sancţiunile nu sunt un mijloc de intimidare potrivit.

Acum, cea mai puternică opoziţie va veni din interior. Brutalitatea poliţiei văzută pe străzi în timpul acestor demonstraţii anti-război doar va provoca alte proteste şi va distruge credibilitatea dumneavoastră şi mai mult. Această invazie va începe, de asemenea, să creeze mai multe probleme pentru dumneavoastră pe frontul geopolitic, în condiţiile în care tot mai multe ţări din jurul lumii încep să vă vadă ca o ameninţare şi ca un inamic. Acest lucru este în special adevărat pentru vecinii voştri, care au menţinut un nivel de neutralitate până acum. Finlanda şi Suedia sunt aşteptate acum să adere la NATO din cauza îngrijorărilor că ambiţiile dumneavoastră pentru cuceriri sunt mult mai mari decât sunteţi dispus să recunoaşteţi. Dacă veţi continua pe această cale, veţi pierde sprijinul cetăţenilor ruşi, alte ţări din întreaga lume vor refuza să coopereze cu dumneavoastră şi veţi avea de înfruntat atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii.

Membrii Anonymous au declarat război cibernetic împotriva regimului vostru represiv şi numeroase website-uri guvernamentale au fost blocate în ultimele zile. Totuşi, este doar începutul şi, în curând, veţi simţi furia totală a hackerilor din întreaga lume, dintre care, probabil, mulţi locuiesc în ţara dumneavoastră. Secretele dumneavoastră nu vor mai fi sigure şi s-ar putea ca elemente cheie ale infrastructurii guvernului dumneavoastră să fie deturnate.

Acum, despre invadarea Ucrainei. Invaziile precedente ale Georgiei şi Peninsulei Crimeea încep să iasă în evidenţă şi să dezvăluie o strategie clară a Rusiei de a recaptura zone cheie care au fost deţinute la un moment dat de Uniunea Sovietică. Uniunea Sovietică a eşuat cu mulţi ani în urmă şi lumea nu a uitat brutalitatea acelui regim. Oamenii lumii vi se vor opune la fiecare pas. Acesta nu este un război pe care îl puteţi câştiga, indiferent de cât de puternic credeţi că sunteţi. Noi suntem Anonymous. Noi suntem o legiune. Aşteptaţi-ne!”

Anterior, grupul de hackeri Anonymous a anunţat că a dezactivat site-ul web al guvernului Ceceniei. Mişcarea vine după ce liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a decis să trimită trupe în Ucraina pentru a-l sprijini pe Putin.

Totodată, potrivit grupului, Centrul Naţional de Coordonare pentru Incidente Informatice al FSB al Rusiei ar fi declarat un nivel critic de ameninţare cu atacuri cibernetice asupra diferitelor structuri informaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor