Andreea Moldovan, mesaj către Şoşoacă: Acea mască pe care o combateţi este cea care poate să vă apere

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Screenshot)

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri, la Digi FM, că, în cazul în care ar surprinde-o pe senatoarea Diana Şoşoacă fără mască la Ministerul Sănătăţii, i-ar transmite că “masca pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere”. În plus, Moldovan a făcut apel ca toată lumea să respecte regulile sanitare.

“Eu personal refuz să vorbesc în astfel de situaţii şi cred că ar trebui să fie o atitudine a noastră, a tuturor. Sunt nişte reguli pe care toţi trebuie să le respectăm. Ce i-aş spune ar fi că acea mască pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere. Şi care a apărat foarte mulţi oameni. Poate că nu e elegant să dau exemplul meu, dar această mască purtată un an de zile în spitalul de boli infecţioase, unde a fost doar patologie covid, m-a ajutat să nu fac boala”, a precizat secretarul de stat.

De asemenea, Andreea Moldovan a afirmat că nu s-a îmbolnăvit până cum de Covid-19 pentru că a purtat masca şi a respectat “regulile elementare”.

Reamintim că senatoarea Diana Şoşoacă, unul dintre cei mai vocali politicieni împotriva purtării măştii şi a altor restricţii impuse de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-cov-2, a primit mai multe amenzi pentru participarea la proteste anti-mască şi anti-restricţii. Cea mai mare amendă este de 15.000 de lei, pentru organizarea de proteste.